Kılıçdaroğlu'nun İnce'ye İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığını teklif edeceği iddia ediliyor

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ''Bir kişi dahi partiden istifa etmesin. Herkes yerinde kalsın. Benim ağzımdan kurultay diye bir şey duyarsanız o zaman konuşursunuz ama duyamayacaksınız.'' dedi. Kılıçdaroğlu'nun İnce'ye İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığını teklif edeceği iddia ediliyor

1

gunes.com.tr

CHP lideri Kılıçdaroğlu, allayıp pullayım Cumhurbaşkanlığı'na aday gösterdiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında büyük hezimet yaşayan Muharrem İnce'ye belediye başkanlığı teklifinde bulunacağı iddia edildi.

İNCE'YE SARIGÜL TARİFESİ

Kemal'in bu hamlesi Sarıgül'ü hatırlattı. Kılıçdaroğlu, kendisine parti içerisinde ciddi muhalefet yapan ve gelecekte CHP'nin başına geçmesi muhtemel isimleri farklı noktalarda aday göstererek onları ekarte ettiği biliniyor. Hatırlanacağı üzere Mustafa Sarıgül'ün CHP Başkanlığı'na yürüyüşü sırasında da Kılıçdaroğlu, Sarıgül'ü İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne aday göstermiş ve seçimi kaybeden Sarıgül siyasette etkisini yitirmişti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İNCE ÇARK

Dün Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, Muharrem İnce'nin başarısız olduğunu vurgulayarak istifa kapısını kapatmış ve "Koltuk sevdası olanların bu partide yeri yoktur. Kendisine yol arayan kişilerin bu partide işi yoktur." demişti. Bugün ise yeniden kameralar karşısına geçen Kemal 'Herkes bilsin, Muharrem İnce bizim bir değerimizdir, onu da sonuna kadar kucaklıyoruz.  Sevgili arkadaşım Muharrem İnce 81 ili gezeceğini ifade ediyorum. İl başkanlarıma talimatımdır. Geldiği zaman karşılayacaksınız, halkla buluşturacaksınız, gülerek, sevinerek, heyecan içinde yolcu edeceksiniz' dedi.

BOMBA İDDİA: PAZARLIK MI YAPTILAR?

CHP'de sert söylemlerin bugün yumuşaması akıllarda soru işareti bırakırken bugün, TV 24 Kılıçdaroğlu'nun İnce'ye İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığını teklif edeceğini iddia etti.