İmamoğlu'nun 8 Mart mesajı krizi sürüyor! Demirtaş'tan Akşener'e cevap: Hadleri değil

İBB Başkanı İmamoğlu'nun kadınlar günü tweeti sonrası başlayan kriz sürüyor. Akşener'in mesaja gösterdiği tepkiye Selahattin Demirtaş'tan cevap geldi. Demirtaş, ''HDP'ye hakaret etmek, ayar vermeye kalkmak başka bir partinin temsilcilerinin haddi değildir'' dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun kadınlar günü tweeti sonrası İYİ Partililerin HDP'ye yönelik söylemlerine, cezaevinde bulunan Demirtaş'tan cevap geldi. Demirtaş, "İYİ Partili bazı ırkçı siyasetçilerin faşizan söylemleri, her türlü diyalog ve çözüm zeminini maalesef tahrip ediyor. HDP'ye hakaret etmek, ayar vermeye kalkmak başka bir partinin temsilcilerinin haddi değildir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Pervin Buldan'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlamıştı.

"DOĞRU BULMUYORUM"

İmamoğlu'nun bu paylaşımı İYİ Partililerin tepkisini çekmişti. İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "HDP ve siyasilerinin isimlerinin, şehit annelerine borcunu vatan borcu bilen Meral Akşener ismi ile birlikte zikredilmesini doğru bulmuyorum" ifadelerini kullanmıştı.

"ARKADAŞLARIMIZIN ÇOĞUNLUĞU BEĞENMEDİ"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İmamoğlu'nun paylaşımına ilişkin olarak;

"Sayın İmamoğlu'nun attığı tweeti bizim arkadaşlarımızın çoğunluğu beğenmedi" ifadelerine yer vermişti.

DEMİRTAŞ'TAN CEVAP GELDİ: GÜÇLERİ YETMEZ

İYİ Partililerin HDP'ye yönelik söylemlerine, terör soruşturmalarından cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş'tan cevap geldi. BBC Türkçe'ye konuşan Demirtaş, "Demokratik teamüller çerçevesinde eleştirel bir diyalog ve ilişki kurulması gerektiğine inanıyorum. Fakat İYİ Partili bazı ırkçı siyasetçilerin faşizan söylemleri, her türlü diyalog ve çözüm zeminini maalesef tahrip ediyor. HDP'ye hakaret etmek, ayar vermeye kalkmak başka bir partinin temsilcilerinin haddi değildir, buna güçleri de yetmez" diye konuştu.