İmamoğlu İnşaat'ın villa sitesi usulsüz çıktı... Ruhsat dışı yapılar raporlara yansıdı

Yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan Ekrem İmamoğlu'nun ortağı olduğu İmam- oğlu İnşaat A.Ş.'nin Beylikdüzü'nde yer alan 3 inşaat projesindeki usulsüzlükler tespit edildi.

AA

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde İBB'ye yönelik soruşturma kapsamında el konulan İmamoğlu İnşaat Şirketi tarafından yapılan bazı villa projelerinde usulsüzlükler belirlendi. İnşaat şirketinin Gürpınar Mahallesi, 1185 ada, 5 parselde yer alan taşınmazlarıyla ilgili hazırlanan tespit formunda, "Toplamda 16 bloktan oluşan villa sitesinde tüm yapıların çatı yüksekliklerinin ve eğiminin ruhsat projesine aykırı olarak 80 ila 100 santimetre yüksek imal edildiği" tespit edildi.

RUHSATA AYKIRI ÇIKTI

Gürpınar Mahallesi, 1075 ada, 25 parselde yer alan taşınmazla ilgili olarak yapılan tetkikle ilgili formda "Sitedeki yapılarda bulunan çatı arası dubleks dairelerde yer alan terasların büyüklüklerinin ruhsat projesine aykırı olarak değiştirildiği, terasların dairelerin kapalı kullanım alanlarına (odalarına) dahil edildiği, dükkan katının yüksekliğinin ruhsata aykırı olarak 50 cm daha alçak imal edildiği belirlendi. Dereağzı Mahallesi'nde ve tapuda 1056 ada, 8 nolu parselde yapılan incelemede Beylikdüzü Belediye Başkanlığı tarafından yapı ruhsatı düzenlenen 18 bağımsız bölüm olmak üzere, 6 ikiz ve 6 tekli villanın ruhsata aykırı bodrum katlarının bulunduğu, spor odası, koridor, teknik alan ve hobi odası şeklinde mahallere ayrılmasına rağmen yapılmadığı tespit edildi.

6 MİLYONLUK RÜŞVET ÇARKI

Ekrem İmamoğlu ve 99 şüpheli hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturması sürüyor. Şüphelilerden iş insanı Zafer Gül, verdiği ifadede soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan eski Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın 2015 yılında ilçede belediye başkan yardımcılığı yaptığı dönemde şirketlerinin tadilat ruhsatı için kendilerinden 6 milyon lira istediğini itiraf etti. Gül, o dönem İmamoğlu'nun yardımcısı olan Çalık'ın kendilerine "Siz gerekli ödemeyi yapın, biz bağış yaparız" dediğini aktardı. Gül, rüşvet ağını şu sözlerle anlattı: "Bir kısmının ödemesini yapamadığımız için Çalık, yerine daire alabileceklerini söyledi. Metrekare fiyatını onların belirlediği bir fiyattan yerine daire verdik. Çalık'ın yönlendirdiği kişiler daireleri maket üzerinden seçti. Böylece 13 bağımsız bölüm, üzerinde Şekerbank'ın 90 milyon lira arsa sahibi adına ipoteği bulunarak devredildi."