İletişim Başkanlığı'ndan dezenformasyona geçit yok...'Dubai'de yabancılara oy kullandırıldı' iddiasına yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Dubai'deki Türk konsolosluğunda yabancılara pasaport dağıtıldığı ve oy kullandırıldığı yönündeki iddiaları yalanladı. Yapılan açıklamada, ''Yabancılara vatandaşlık verilerek oy kullandırılması mümkün değildir'' ifadeleri kullanıldı.

İletişim Başkanlığı, 28 Mayıs'ta yapılacak olan 2. tur seçimleri için üretilen dezenformasyonlara karşı mücadele etmeyi sürdürüyor.

Bazı sosyal medya hesaplarında "Dubai'deki Türk konsolosluğunda, yabancılara seri halde pasaport teslim edildi, görevliler yabancılara, 'yarın sabah gelip oyunuzu kullanın' dedi" şeklinde üretilen iddianın asılsız olduğu vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, "Yurt Dışı Seçmen Kütüğü, 20 Mart 2023 Pazartesi günü Türkiye saati ile saat 08.00'de http://ysk.gov.tr adresinde ilân edilmiştir. Yabancılara vatandaşlık verilerek oy kullandırılması mümkün değildir" sözleri ile iddia edilen olayın tamamen uydurma olduğu belirtildi.

DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımında şu ifadeler kullanıldı:

Yurt Dışı Seçmen Kütüğü, 20 Mart 2023 Pazartesi günü Türkiye saati ile saat 08.00'de http://ysk.gov.tr adresinde ilân edilmiştir. Yabancılara vatandaşlık verilerek oy kullandırılması mümkün değildir.

Konsolosluklarda evrak kabul işlemleri öğleden önce gerçekleştirilmekte, işlemleri tamamlanan pasaportlar öğleden sonra veya ertesi gün teslim edilmektedir. Öğleden sonra evrak kabul işlemi yapılmamaktadır. Sadece biten işler seri biçimde teslim edilmektedir.

Yurt Dişi Seçmen Kütüğü, 20 Mart 2023 Pazartesi günü Türkiye saati ile saat 08.00'de www.ysk.gov.tr adresinde ilân edilmiştir. Bu tarihten sonra yabancılara vatandaşlık verilerek oy kullandırılması mümkün değildir.

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Dubai'deki Türk konsolosluğunda, yabancılara seri halde pasaport teslim edildi, görevliler yabancılara, "yarın sabah gelip oyunuzu kullanın" dedi" iddiası doğru değildir.