İhracat için yeni fon

Geliştirme Fonu kuruluyor. İhracatçılar için finansman müjdesi. Başkan Erdoğan Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu'nda, “Uzak coğrafyalara ihracatı geliştirmek için yeni bir mekanizma kuruyoruz. Oluşacak fonla ihracatçının finansmana erişiminde teminat sorunu ortadan kalkacaktır ” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi 28. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni bir mekanizma kurmakta olduğumuzun müjdesini paylaşmak istiyorum" dedi. Erdoğan, İhracatı Geliştirme Fonu'nun detaylarını anlatı: "İhracatı Geliştirme Fonu ile diğer desteklere ilave sadece sizlerin erişimine açık finansman kaynağı oluşturuyoruz. TİM ve ihracatçı birliklerimizin katkılarıyla oluşacak fonla ihracatçılarımızın finansmana erişiminde teminat sorunu ortadan kalkacaktır. Bir başka müjde de İstanbul'u fuar merkezine kavuşturmak için atacağımız adımlar. İstanbul'u küresel ticaretin merkezi yapacağız. Türkiye dünya ihracatında yüzde 1 payla kritik eşiği yakaladı."

10 ŞİRKETE ÖDÜL

Geçen yıl en çok ihracat yapan ilk 10 firmanın yetkilileri ödülleri Erdoğan'ın elinden aldı. İlk 10 şirket, "Ford Otomotiv, Toyota, Oyak-Renault, Vestel, Kibar Dış Ticaret, Arçelik, TGS Dış Ticaret, Tofaş Türk Otomobil Fabrikaları, Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ ve Mercedes-Benz Türk" şeklinde sıralandı.

TÜRKİYE'NİN DOSTLUĞU BALKANLAR'A GÜVENCE

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Başkan Erdoğan ile Vahdettin Köşkü'ndeki görüşmesinin ardından Sırbistan'ın resmi haber ajansına açıklamalarda bulundu. Yaklaşık iki saat süren görüşmenin oldukça verimli geçtiğini belirten Vucic, "Türkiye ile dostane ilişkiler Batı Balkanlar'da barış ve istikrarın korunmasına ek güvence sağlıyor" dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN, SIRBİSTAN CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile görüştü. Üsküdar'daki Vahdettin Köşkü'nde yapılan görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti. Görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel konuların ele alındığı öğrenildi.

GECEYE GENÇLERLE FOTOĞRAF BIRAKTI

Başkan Erdoğan, Mersin'de gençlerle bir araya geldiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı, "Geceye Mersin'den birkaç gençlik fotoğrafı bırakalım" ifadesini kullandı.

KRİPTO PARAYA AÇILMAYACAĞIZ

Başkan Erdoğan önceki gün Mersin ziyareti sonrasında 81 ilden üniversite kazanan öğrencilerle buluştu. Erdoğan, gençlere su mesajları verdi:

ARAŞTIRIN, SORGULAYIN: "Sizlerden istirhamım, asıl kaynaklarına inip araştırmadan sorgulamadan, tefekkür etmeden, bilhassa da kendi medeniyetinizi, kültürünüzü, tarihinizi, tam manada öğrenmeden siyasi kimlik sahibi olmayın. Medya ve sosyal medya gibi büyük bir kısmı yalan veya saptırma üzerine kurulu manipülasyon araçlarıyla popüler sanatçı, fenomen, şovmen bu türlerden kişilerin yönlendirmesiyle asla fikir ve tutum belirlemeyin."

SOSYAL MEDYA YASASI: "Bizim sosyal medyayla ilgili attığımız adım gençliğimizi çok daha huzurlu, rahat hale getirmek ve bundan sonraki süreçte kendisini tamamıyla derslerine vermesini sağlamak."

2 DİL TAVSİYESİ: "Yabancı dil eğitimini önce iletişim, ardından da ilgi seviyenize göre akademik standartlarda çözmeden hayata başlarsanız kendinizi bir adım geride bulursunuz. Artık ikinci, üçüncü yabancı dil bilmek tercih sebebi haline geliyor. Yabancı dil öğrenmenin size, okuldaki ihtiyaçların çok ötesinde bir katkı sağlayacağını göreceksiniz."

PARAMIZLA DEVAM: "Kripto paraya açılma gibi bir derdimiz yok. Tam aksine onlara karşı ayrı bir savaş ve mücadelemiz var. Kendi asli hüviyeti olan paramızla yola devam edeceğiz."