İdlib ateş altında

Rusya’nın ardından Esad güçleri de muhaliflerin kontrolündeki İdlib’e saldırı düzenledi. Top sesleri Hatay’ın sınırdaki ilçelerinden duyuldu. İdlib’deki bazı gruplar da Suriye Ordusu’na karşılık verdi.  

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, muhaliflerin elindeki son bölgeye rejime bağlı ordu birliklerinin topçu atışı yaptığını duyurdu. Topların düştüğü yerler Hama’nın kuzey ve batısındaki köyler. Türkiye sınırına yakın konumdaki Cisr el Şuğur da vurulan yerler arasında. Önceki gün Rusya savaş uçaklarının muhaliflerin kontrolündeki son vilayet olan İdlib’i bombardımana almasının ardından, dün de saldırılar devam etti. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Esad güçlerinin gece boyunca ve sabah saatlerinde İdlib’i topçu atışlarıyla vurduğunu duyurdu. Özellikle Türkiye yakınlarındaki Cisr El Şuğur ve İdlib’in doğusundaki Kuzey Hama hedef alındı. Diğer yandan Gözlemevi, muhaliflerin gelen büyük operasyona önlem almak için, bir köprüyü havaya uçurduğunu da belirtti. 

RUSYA DOĞRULADI 

Bu arada Rusya Savunma Bakanlığı önceki gün İdlib’i bombaladığını doğruladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada hava saldırısında sadece El Nusra Cephesi’nin hedef alındığı, yerleşim yerlerinin vurulmadığı öne sürüldü.  

REJİM TANKI VURULDU 

Muhalifler de, güdümlü anti-tank füzeleriyle (ATGM) Esad güçlerinin tankını yok ettiklerini duyurdu. T-72 model tankın, Ghab bölgesinde konuşlu olduğu da bugün öğle saatlerinde internetten yapılan açıklamada belirtildi.