İddianamede yeni detaylar! PKK'nın yakıtı HDP'li belediyeden

İşte HDP-terör örgütü ilişkisi! Belediye garajından PKK'ya yakıt. HDP iddianamesindeki tanık ifadalerine göre, HDP'li belediyeler terör örgütüne akaryakıt, erzak ve nakit para aktardı.

Anayasa Mahkemesi'nce kabul edilen, HDP iddianamesinde, HDP'li belediyelerin terör örgütü PKK ile ilişkisini anlatan onlarca gizli tanığın ifadesine yer verildi. Van'ın Muradiye eski Belediye Başkanı Yılmaz Şalan hakkında ifade veren gizli tanık 'ASP58', "2019 yılı Temmuz ayında Tendürek Dağı kırsalına, belediyenin garajındaki akaryakıt deposundan bidonlarla akaryakıt gönderdiğini biliyorum" dedi. İşte iddianameden çarpıcı detaylar:

ERZAK GÖNDERİLDİ: Muradiye Belediye Başkanı Yılmaz Şalan belediye çalışanlarının aylıklarında 500 TL kesinti yaptı. Belediye bütçesinden Ramazan ayı içerisinde yüklü miktarda gıda ve erzak satın aldı. Bu erzakın büyük bir kısmını Tendürek kırsalında faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarına gönderdi.

PKK'YA BÜTÇE: Kobani'de çatışma dönemlerinde orada bulunan örgüt mensuplarına gıda ve erzak götürüldü. Silvan'da meydana hendek eylemlerine katılan terör örgütü üyelerinin maddi ihtiyaçları Silvan Belediye'sinin bütçesinden karşılandı.

ÖDENEKLER PKK'YA: HDP Parti Meclis üyesi Mehmet Eşref Mamedoğlu Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde devlet tarafından gönderilen ödenekleri, harcanmış gibi gösterilip, terör örgütü yöneticilerine aktarım yapmaktadır.

PARTİ BİNASINDA İDEOLOJİK EĞİTİM

2017'de Diyarbakır HDP İl Başkanı olan Mehmet Şerif Çamcı hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada ifade veren gizli tanık Çamcı'yı, HDP binasında gençlere örgütsel ve ideolojik eğitimler vermesinden dolayı tanıdığını söyledi. İdil Belediye Başkanı Songül Eden'in "Örgütün eylem ve stratejisini belirleyen kişilerin arasında yer aldığı" belirtildi.

ANNELERİN FERYADI İDDİANAMEDE

İddianamede, partinin örgüte adam kazandırmadaki rolü ve evlatları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerinin ifadeleri yer aldı. Diyarbakır annelerinden Gülbahar Teker 2014 yılında Batman'a kaybolan oğlunu aramak için gittiğinde tanımadığı bir numara üzerinden kendisine ulaşan çocuğunun, "Batman HDP'liler beni kaçırdı, kurtarın" şeklinde mesaj geldiğini bildirdi.