İçtüzük için de soluğu AYM’de aldılar

CHP, Meclis’in daha verimli ve hızlı çalışması amacıyla yapılan içtüzük değişikliğini de Anayasa Mahkemesi’ne götürerek alışkanlığından vazgeçemediğini gösterdi.

Her konuda Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurmayı alışkanlık haline getiren CHP, Meclis İç tüzüğü konusunda da geleneği bozmadı. Değişikliğin iptali için partisi adına yüksek mahkemeye başvuran CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Muhalefetin sesini kesen ve kısan, muhalefetin denetim olanağını ortadan kaldıran, bu içtüzük değişikliğini anayasaya aykırı bulduğumuzdan dolayı Anayasa Mahkemesi’ne iptal ve yürütmenin durdurulması davasını açtık” diye konuştu. 

Fransız bakanla görüştü 

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian ile görüştü. Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki makamında basına kapalı gerçekleştirilen ve yaklaşık yarım saat süren görüşmeye CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz da katıldı.

Ülkesini şikayet etti!

Yılmaz, konuk bakanın Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu “Ankara’dan İstanbul’a gerçekleştirdiği yürüyüş ve demokrasiden yana duruşu nedeniyle tebrik ettiğini” aktardı. Görüşmede Türkiye-AB ilişkileri, OHAL süreci gibi konuların ele alındığını belirten Yılmaz, CHP’nin özellikle AB ile ilişkilerin daha iyi noktalara gelmesi yönünde her türlü katkıyı sağladığını aktardıklarını bildirdi.