İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dostları geleceği görmüş

İçişleri Bakanı Soylu'nun İÜ İşletme Fakültesi yıllığındaki fotoğrafı ortaya çıktı. Kıvırcık saçlarıyla dikkat çeken Soylu için arkadaşları “Türk siyasetinin gelecekteki politikacısı” yazmış.

SONER KAN

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun okul arkadaşları, mezuniyet albümü için kaleme aldıkları yazıda Bakan Soylu'nun geleceğini anlatmış. Mezuniyet albümünde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için, "Ve karşınızda Türk siyasetinin gelecekteki seviyeli politikacısı. Süleyman kültürlü, tecessüsü, hitabetiyle milletin özlediği politikacı olacaktır. İnşallah... Kardeşim, bu milletin yarınları senin gibilerden ümitlidir. Kendini kısır çekişmelerden uzak tuttuğun, mefkure ve imanına adadığın ölçüde 'kendin' olacaksın" ifadesi yer alıyor.

Necip Fazıl Kısakürek'in, 'Zindandan Mehmed'e Mektup' adlı şiirinden de alıntı yapılan not, "Şairin de dediği gibi; 'Yarın elbet bizimdir. Gün doğmuş, gün batmış ebed bizimdir' ifadesiyle son buluyor. Bakan Süleyman Soylu, üniversiteden mezun olduktan sonra 1987 yılında siyasete atılmıştı.