Hükümetten açıklama: İşimiz bitene kadar Afrin'de kalmaya devam edeceğiz

Milli Savunma Bakanı Canikli, Afrin'le ilgili açıklamalarda bulunarak, ''İşimiz bitene kadar Afrin'de kalmaya devam edeceğiz. Terör bitince Afrin'i seçilmiş hükümete teslim edeceğiz'' dedi.

1

 Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "Biz bu güvenlik ortamı tesis edildikten sonra, ülkemiz açısından riskler ortadan kalktıktan sonra, bütün tarafları temsil eden Suriye'de seçimle iş başına gelmiş merkezi Suriye hükumeti oluşturulduktan sonra bütün tarafları temsil eden Suriye hükumetine teslim edeceğiz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Canikli, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Canikli, Türkiye'nin Afrin'e terörle mücadele için girdiğini belirterek, "Suriye'nin kuzeyinde terör yapılanması mevcut . Bunların  tamamı temizlenmeden Türkiye için tehdit olmaktan çıkartılana kadar biz o güvenlik tedbirlerini almamız gerekiyor. Bu Afrin için de geçerli. Biz bu güvenlik ortamı tesis edildikten sonra, ülkemiz açısından riskler ortadan kalktıktan sonra, bütün tarafları temsil eden Suriye'de seçimle iş başına gelmiş merkezi Suriye hükumeti oluşturulduktan sonra bütün tarafları temsil eden Suriye hükumetine teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

(İHA)