Hükümetten 'Adil Öksüz' açıklaması

Bakanlar Kurulu sonrası konuşan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 'Adil Öksüz Almanya'da' iddialarına cevap verdi.

1

15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Hava Kuvvetleri imamı olduğu belirtilen firari Adil Öksüz’ün, Almanya’da olabileceğine ilişkin resmi yazışmalar  ortaya çıkmıştı. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, konuya ilişkin, "Türkiye içinde olduğuna dair ihbarlar söz konusu. Aynı şekilde yurt dışından da ihbarlar geliyor. Her ihbarı değerlendiriyoruz. Bu da o ihbarlardan bir tanesi. Doğruluğu henüz teyit edilmiş değil." dedi.

ADİL ÖKSÜZ'LE İLGİLİ TÜM İHBARLAR DEĞERLENDİRİLİYOR

Adil Öksüz'ün Türkiye içerisinde değişik yerlerde görüldüğüne dair vatandaşlarımızdan zaman zaman ihbarlar yapılıyor. Bunlarla ilgili gerekli hassasiyet gösteriliyor. Aynı şekilde yurtdışında Almanya'da veya başka ülkelerde görüldüğüne dair zaman zaman ihbarlar geliyor. Daha önce Gürcistan'la ilgili son günlerde Almanya'yla ilgili iddialar vardı.

TİŞÖRTLERLE İLGİLİ KARARI MAHKEMELERİMİZ VERECEKTİR

Tişört konusu yargının konusu. Yasalarımız çerçevesinde ihbar ve şikayetleri değerlendirdiği gibi resen de soruşturma yapabilir. Terör örgütünün talimatıyla bunu giyenlerle, işin aslının ne olduğunu bilmeden giyenler arasında bir ayrımı elbette adli makamlar yapacaktır. Kararlarını ona göre verecektir. Bunlar adli süreçlerin kendi içerisinde halledeceği konulardır.