Hukukun üstünlüğü için terörü dışlayın... Çelik'ten Özel'e tepki

AK Parti MKYK toplantısının arasında konuşan parti sözcüsü Ömer Çelik, CHP'li Özgür Özel'in tutuklu Demirtaş'ı ziyaretiyle ilgili “Hukukun üstünlüğü önce terörün dışlanmasından geçer” dedi.

AA

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sürerken kameralar karşısına geçen Parti Sözcüsü Ömer Çelik'e, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in '29 Ekim resepsiyonu Çankaya Köşkü'nde yapılsın' çağrısı soruldu. Özel'in Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin yapılmasını Atatürk'ün mirasına aykırı olarak göstermeye çalıştığını belirten Çelik, "1000 yıllık tarih perspektifinden baktığımızda, devletin ihtiyaçlarına göre devlet başkanlarının kullandığı farklı mekanlar olmuştur. Gelişen ihtiyaçlara göre külliye milletin evi olarak yapılmıştır" diye konuştu.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

6-7 EKİM'LE YÜZLEŞİN

Ömer Çelik, Özel'in cezaevinde tutuklu olan Selahattin Demirtaş'ı ziyaretiyle ilgili soruyu da yanıtladı. "Hukukun üstünlüğü önce terörün dışlanmasından geçer. Kobani olaylarını biliyoruz. Bunlarla yüzleşilmeden hukukun üstünlüğünden bahsetmek takiyye oluyor" diyen Ömer Çelik, "Enteresan bir şekilde bütün cümleler hükümete karşı söylenmiş ama terör örgütüne karşı hiçbir şey söylenmemiş" ifadesini kullandı.

TAŞERON HAİN VATANSIZ ÖLDÜ

Ömer Çelik, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüyle ilgili "Emperyalist güçlerin taşeronluğunu yapmış bir şahıstı. Vatansız olarak hayatını kaybetti. İsmini Netanyahu gibi katillerle yan yana yansıtan, İslam'ı istismar eden bir kötülük abidesinin hayatı bu şekilde son buldu" ifadelerini kullandı.

BEBEK KATİLLERİNİN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ

Yenidoğan çetesi skandalına değinen Çelik, şebekenin tamamen çökertilmesi için çalışıldığını söyledi. Tüm ihbarların incelendiğini belirten Çelik, "Cumhurbaşkanımız tavizsiz şekilde meselenin üstüne gidilmesi konusunda tutumunu ortaya koydu. Bu şebekeyi tümüyle kazıyacağız" dedi.