Huber'de kritik güvenlik zirvesi

Devletin zirvesi dün Tarabya’da toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki zirvede, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası artan terör saldırıları masaya yatırıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Tarabya’daki Huber Köşkü'nde kritik bir güvenlik zirvesi gerçekleştirildi. Yaklaşık 3.5 saat süren zirveye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve ilgili bakanlar katıldı. 

Orgeneral Akar’dan brifing 

Zirve öncesi yoğun güvenlik önlemleri alındı, Huber Köşkü'ne çıkan yollar yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın brifing verdiği zirvede, 15 Temmuz’da FETÖ’cü cuntacıların darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlar ve örgütle mücadelede gelinen noktalar incelendi, OHAL kapsamındaki düzenlemelerin uygulamaları ele alındı. Zirvede ayrıca FETÖ lideri Fetullah Gülen’in iadesi ve örgütün yurtdışındaki bağlantılarıyla son gelişmeler de masaya yatırıldı. 

TÜM TEHDiTLER MASADAYDI

Zirvenin bir başka ana gündem maddesi de, 15 Temmuz darbe girişiminden kısa süre sonra yeniden tırmanışa geçen terör olayları oldu. PKK terörüyle ilgili atılacak adımların görüşüldüğü zirvede, Suriye krizi ve DAEŞ’in Halep’ten Türkiye’ye yönelmesine ilişkin son bilgiler de ayrıntılarıyla ele alındı.  

İstanbul'da kuş uçurtulmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında dün saat 14.50'de başlayan zirveye Başbakan Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar katıldı.  Zirve için Tarabya'daki Huber Köşkü'nün çevresinde olağanüstü önlemler alındı. Köşk çevresine çıkan yollar yaya ve araç trafiğine kapatılırken, Özel Harekat polisleri zırhlı araçlarla yerlerini aldı. Tarabya sahilinde ise sahil güvenlik polisinin önlem aldığı görüldü. 

Erdoğan'dan şehit ailelerine taziye

PKK’lı hainlerin bombalı saldırı düzenlediği Elazığ ve Bitlis şehitleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Pehlül Oruk, Bülent Demirkaya, Ömer Bozkurt, Talha Musap Salçuk, Mikail Daşçı, Adem Özen, Mesut Demir, Masluh Yaldız ve Muhammet Acar'ın ailelerine telgraf göndererek, başsağlığı diledi.