Hızlı trene binip geldi Yıldırım gibi başladı

Binali Yıldırım, Meclis Başkanlığı görevini Celal Adan’a devretti. İstanbul’da seçim startını veren Yıldırım, “Yavaş konuşurum ama soyadım gibi hızlı hareket ederim” dedi.  

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, istifa dilekçesini imzalayarak 7 aylık TBMM Başkanlığı görevinden ayrıldı. İstanbul'da seçim çalışmalarına başlayan Yıldırım, "Yavaş konuşurum ama soyadım gibi hızlı hareket ederim" dedi.  

Yıldırım, Meclis'teki törende, “Görevi bırakırken gönlüm rahat” dedi. Meclis Başkanvekili Celal Adan ise “Sayın Başkanımız makamları elinin tersiyle itmeyi başarmış bir devlet adamıdır. İstanbul’a hizmet etmek için yola çıkmıştır” diye konuştu. 

KİMSENİN OYU CEPTE DEĞİL

NTV canlı yayınında açıklamalar yapan Yıldırım, HDP'nin İstanbul adayı göstermemesine yönelik, "Hiç kimsenin oyu bir partinin cebinde değildir. İstanbul'un bütününe yönelik bir kampanya yürüteceğim" dedi.

START EYÜP SULTAN'DAN

İstanbul’a ailesiyle birlikte hızlı trenle gelen Binali Yıldırım, Eyüp Sultan Camisi'nde ilkindi namazını kıldı. Caminin avlusunda bulunan 3 kişinin cenaze namazına da katılan Yıldırım, daha sonra Eyüp Sultan Türbesi'ni ziyaret ederek, dua okudu. Seçim kampanyasına Eyüpsultan'dan başladığını belirten Binali Yıldırım, "39 gün boyunca 39 ilçemize gideceğiz. Projelerimizi anlatacağız" dedi.

Binali Yıldırım'a hızlı trende eşi ve torunları eşlik etti. 

Yıldırım, Eyüp'te CHP Seçim Merkezi'ni ziyaret etti.