'Hicbir yalana aldırmadan  Afrin’de dağ taş devam!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afrin Savaşı’nda 1829 teröristi Mehmedimiz tüm yalan yanlış şeylere aldırmadan etkisiz hale getirdi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Sanat Özel Ödülleri Töreni’ne katılarak şunları kaydetti: Maziden atiye kurduğumuz köprüyü her geçen gün daha da güçlendirerek 2053 ve 2071 vizyonlarımızı güçlendiriyoruz. Medeniyetimizin büyük sosyoloğu ve siyaset bilimcisi İbn-i Haldun, ‘Coğrafya kaderdir’ diyor. 

Coğrafya kaderdir 

Peki bu hakikat birilerine coğrafyamızın kaderini belirleme hakkı verir mi? Kesinlikle hayır. Coğrafyamızın şu an içinde bulunduğu durumu kaderimiz olarak değil, kaderimize giden yolda bir işaret, bir ikaz, bir merhale olarak görüyoruz. Biz bir olursak, iri olursak, diri olursak, kardeş olursak, hep birlikte Türkiye olursak kaderimiz de ona göre şekillenecektir. En iyisini umarak, en kötüsüne de hep hazırlıklı bulunarak... 

Bu inancın neticesi 

Bu sabah itibariyle Afrin’de 1829 teröristin etkisiz hale getirildi. Bu bir inancın, imanın bir neticesidir. Dağ taş demeden, gece gündüz demeden şu anda bu savaşı, bu mücadeleyi askerimiz sürdürüyor, tüm imkanları ile. Bazı yalan yanlış şeyler çıkıyor, hiç birine aldırmadan yolumuza devam ediyoruz.

Milleti papağanlaştırmak yok

Giydiği kıyafetten dinlediği müziğe kadar başka medeniyetlerin esiri olmuşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önce kendi hazinemize sahip çıkacağız, papağanlaşmayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Mırıldandığı şarkıdan izlediği filme yediği yemekten giydiği kıyafete başka bir medeniyetin dünyasında gezen biri nasıl bizim olabilir?” diyerek şunları kaydetti: İşte bunu aşmamız lazım. Biz Türk milleti olarak asla papağanlaşmayacağız. Önce kendi hazinelerimize sahip çıkacağız. Kültür ve sanat, ekonomi ve savunma sanayii kadar önemlidir. 

En güçlü envanter bizde

Güçlü bir envantere sahibiz. Bu büyük brikimin ışığında yeni hazineleri üretmenin gayreti içinde olacağız. Şimdi birileri yine bu sözlerimize bakarak bizi batı düşmanlığıyla itham edecek. Bizim kimseye düşmanlığımız yoktur. Dünyada nerede güzel olan bir şey varsa onu bulmak ve değerlendirmek olmakla mükellef olduğumuza inanıyoruz. Taklit değil telif peşinde koşan, papağanlaşan değil analitik konuşan olmanın bilinciyle yönümüzü geleceğe çevirdik. 

Eğitimde bir seyleri eksik yapmışız 

Erdoğan: Çocuklarımızı anasınıfından itibaren yönlendirmeliyiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Gelişmiş ülkelerin her konuda daha okul öncesinden başlayarak kabiliyetlerini tespit etmeye yönelik mekanizmalar kurduğunu biliyoruz” diyerek şöyle devam etti: Ülkemizde benzer bir yaklaşımı hayata geçirmemiş gerektiğine inanıyorum.

İnsan keşfetme ve yetiştirme sistemimizde, daha doğrusu sistemsizliğimizde arayacağız. Eğitim-öğretim ve kültür konusunda niye nispeten geri kaldığımız konusunda hep hayıflanıyorum. Demek ki bir şeyleri eksik bırakmışız. Anasınıfından itibaren öğrencilerin yönelimlerini belirlemek üzere çalışmalar gerçekleştirmeliyiz. 

En güzel miras

“Erdoğan: Önümüzdeki dönemde eksikliklerimizi ortadan kaldıracak geleceğe güzel bir miras bırakacak eğitim öğretim kültür politikalarını hayata geçireceğiz. Bize düşen büyük potansiyelin en verimli şekilde değerlendirilmesini temin edecek alt yapıyı oluşturmaktır. Türkiye bu konularda da yeni bir döneme girecektir. Bu vesileyle Turgut Cansever üstadımızı 9. yıldönümünde rahmetle anıyoruz. 

Polis ve Bekçilerden ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün polis ve bekçileri kabul etti. Kabulde Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok da yer aldı. Yeşil renkli üniformadan 1994’te mevcut lacivert renkli üniformaya geçen emniyet teşkilatı, teknolojik gelişmeler, iklim koşulları ile görev şartlarını da dikkate alarak polis ve çarşı, mahalle bekçileri üniformalarını yeniden tasarladı. Bu doğrultuda kravat, ütülü pantolon, gömlek ve iskarpin ayakkabı kullanımından vazgeçilerek daha rahat, hareket kısıtlaması yapmayan yeni tasarım kıyafetler kullanılmaya başlandı.