Her kente kendine özgü şehir anayasası geliyor

31 Ocak’ta açıklanacak AK Parti Yerel Seçim manifestosu son şekli için Başkan Erdoğan’ın masasında. Gönül birliğinin ön planda tutulduğu manifestoda her şehir için bir şehir anayasası yapılacağı belirtilecek. 

Osman Nuri CERİT

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 23 Ocak’ta gerçekleştireceği Rusya ziyareti öncesi, AK Parti’nin Yerel Seçim Manifestosu’na yönelik çalışmalara da hız verdi. Hafta içinde partisinin kurmaylarıyla bir araya gelen Erdoğan, 31 Ocak’ta düzenlenecek törende açıklayacağı manifestonun son rötuşlarını da bizzat kendisi yapıyor. 

1994 DÖNÜM NOKTASI

Erdoğan’ın manifestoda, İstanbul’a çağ atlatan tarihin başlangıcı olan 27 Mart 1994 Yerel Seçimleri’nde kazanılan zaferi de örnek göstereceği de öğrenildi. Erdoğan’ın 31 Ocak’ta düzenlenecek törende, 1994 ruhunu ve İstanbul’u dünyanın örnek şehirleri noktasına getiren projeleri ve hizmetleri hatırlatacak ve bu ruhun formülü olan ve AK Parti tarafından giderek güçlendirilen “milletle gönül bağı” anlayışının, tüm adaylar tarafından öncelikli şart olduğunun altını çizecek. 

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ

AK Parti’nin 10 ana başlıktan oluşacak seçim manifestosunda, her şehir için bir şehir anayasası yapılacağı da belirtilecek. Buna göre her şehrin kendine has şehircilik vizyonu olacak. Şehrin mimarisi korunarak ruhu olan mekanlar öne çıkacak. Yatay mimari de manifestoda yer alacak başlıklar arasında. Çevre dostu şehirlerin de dikkat çekileceği manifestoda sıfır atık projesi de uygulanacak. Mahalle kültürünü canlı kılan, komşuluk ilişkilerini yaşatan çevreye duyarlı güvenli ve akıllı şehirler ortaya konulması amaçlanacak. 

Kişiye özel, parsel bazlı imar planlarına izin verilmeyeceği, imar planlarının bütüncül bazlı olacağına vurgu yapılacak. Mahalle ve ada bazlı imar planı yapılacak. İhalelere de şeffaflık getirilecek. Tasarruf tedbirlerinin de yer alması beklenen manifestoda usulsüz ve keyfi harcamaların yapılmamasına dikkat çekilecek. 

AK Parti'den 10 yıllık değişim paylaşımı

AK Parti'nin Instagram hesabından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 yıl arayla çocuklarla çekilmiş fotoğrafları paylaşıldı. AK Parti'nin hesabından paylaşılan fotoğraflar, "#10YearsChallenge" etiketiyle ve "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, dünden bugüne çocuklarla" ifadesiyle yayımlandı. Paylaşım, kısa sürede binlerce beğeni aldı, takipçiler tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgilerini ifade ettikleri çok sayıda yorum yapıldı.

Milletimiz için 10 madde hazırladık 

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, partisinin seçim manifestosunda 10 madde olacağını açıkladı. Münbiç’teki patlamayı değerlendiren Kurtulmuş, “Olayın ABD’nin çekilme kararını etkileyeceğini zannetmiyorum. Bölgenin terörden temizlenmesi sürecini hayati buluyorum” ifadesini kullandı. Başkan Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında gerçekleşen ‘güvenli bölge’ görüşmesine ilişkin konuşan Kurtulmuş, “Çekiç Güç gibi bir durumu Türkiye kabul etmez” dedi. CHP’nin İzmir kriziyle ilgili, “CHP’nin iç zaafları üzerinden kampanya yürütmeyiz” diyen Kurtulmuş, seçim anketleri için de “İstanbul ve Ankara olmak üzere seçimlere favori olarak giriyoruz” diye konuştu.