Hepsinin üzerinden silindir gibi geçeriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk milleti hiçbir zaman zillete teslim olmadı. Dostluk elini uzatana kapımızı açarız. Ama bize saldıran hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız” dedi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, İSTANBUL VE KOCAELİ’DE BATI’YA SERT MESAJLAR VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım’la birlikte İstanbul’da Kasımpaşa Tüneli’nin açılışını gerçekleştirdi. Devam eden Zeytin Dalı Harekâtı’yla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başta ABD ve Almanya olmak üzere, Suriye’de terör örgütü PYD/PKK’ya silah yardımı yapan Batılı ülkelere sert mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

BUNLAR KİTAPSIZ! 

Ülkemizin kat ettiği mesafe birilerini fena halde kaygılandırıyor, düşündürüyor. İşte görüyorsunuz bunlar Kilis’te camideki sivil vatandaşlarımıza saldırıyorlar. Yahu bunlar dinsiz, bunlar kitapsız, bunlar Allahsız! Türk milleti tarihinin hiçbir döneminde böyle bir zillete teslim olmamıştır. Dostluk elini uzatana kapımızı açarız. Ama bize saldıran hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Hepsinin üzerinden silindir gibi geçeriz.

ÖRGÜTÜN PATRONU KANDİL 

Suriye’deki terör örgütlerinin patronunun Kandil olduğunu dünyanın tamamı gördüğü halde bunu sadece bir müttefikimiz kabul etmiyor. Unutmayın güneş balçıkla sıvanmayacağı gibi, bu hakikatler de inkârla ortadan kalkmaz. Türkiye kendi güvenliği için üzerine düşünleri yaparken bunu elbette müttefikleriyle hayata geçirmek ister. 

ALMANYA NEYİ BEKLİYOR? 

Şu anda terör örgütleri camilerimizi yakıp yıkıyor, Almanya daha neyi bekliyor? Belçika’da aynı şeyler yapılıyor. Bunları dillendirdiğimiz zaman da rahatsız oluyorlar. Burada herhangi bir kiliseye karşı böyle bir şey yapılsa, benim polisim de izlese acaba dünya buna ne der? Kusura bakmasınlar. Elimiz böğrümüzde oturup bekleyecek halimiz yok. 8 gün içinde 394 teröristi etkisiz hale getirdik.

İDLİB’E DE YÜRÜYECEĞİZ

AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları İl Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu Afrin operasyonu var ya, işte bak millet aynen 15 Temmuz gibi şimdi de Afrin’e yürüyor. İdlib’e yürüyeceğiz Allah’ın izniyle. Bu vatana ihanet edenler bedelini ödeyecek” dedi. Erdoğan, AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları üyelerinin ‘Reis bizi Afrin’e götür’ tezahüratları üzerine, “Afrin’in kenar kıyılarına ben gittim. Komutana sordum, ‘Ne durumdayız, ihtiyaç var mı?’ ‘Şimdilik henüz yok’ dediler. Olduğu anda beraber gideceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Lozan için dosya hazırlatıyorum

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kocaeli Gençlik Kolları İl Kongresi öncesi kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi. Erdoğan şunları söyledi:  “Rusya ile ABD ile dün İngiltere ile Avrupa’nın değişik ülkeleri ile görüşmeleri yapıyoruz. Çünkü biliyorsunuz uluslararası camiaya eğer kendinizi anlatmazsınız, meydanda kazanırsınız, masada kaybedersiniz. 

Lozan’da öyle olmadı mı? Kılıçdaroğlu’na sorsan Lozan’da kazandığımızı söyler. Ondan sonra da adaların faturasını AK Partiye kesmeye kalkar. Adaları siz verdiniz siz. Sizin partinizin başında olanlar verdi. Tarihi dosyaları hazırlatıyorum ve Lozan da dahil olmak üzere bunların önüne, milletin önüne bu belgelerle anlatacağız. Görecekler kim nerede neyi vermiş. Öyle yalanlarla, dolanlarla bu milleti aldatamazsınız.” 

MHP Lideri’ne pankartlı teşekkür

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuştuğu sırada kongrenin yapıldığı alanda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür eden bir pankart açıldı. Pankartta “Sayın Devlet Bahçeli’yi milli duruşundan dolayı tebrik ederiz. AK Gençlik” ifadesi yer aldı. 

SINIRIMIZDA TERÖR KUŞAĞINA GEÇİT YOK

Başbakan Yıldırım “Güney sınırlarımızda bir terör kuşağının oluşmasına müsaade etmeyeceğiz. Mücadele terörün başını ezinceye kadar sürecek” dedi. 

İstanbul’da Kasımpaşa Tüneli’nin açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım’ın gündeminde de Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekâtı vardı. Başbakan Yıldırım şunları söyledi: Bugünlerde ülkemiz güney sınırlarından bazı tacizlere maruz kalıyor. Buna karşı TSK, kahraman Mehmetçiğimiz milletimiz başına bela olan bu eşkıya sürülerine hak ettiği dersi vermek için Afrin’deler.

İZİN VERMEYECEĞİZ 

Orada terörün başını ezinceye kadar bu faaliyetler sürecek. Kim ne derse desin. Hudutlarımızın güvenliği, milletimizin can ve mal emniyeti tam anlamıyla sağlanıncaya kadar bu operasyonlar sürecek. Asla ve asla güney sınırlarımızda bir terör kuşağının oluşmasına müsaade etmeyeceğiz. Allah Mehmetçiklerimizin yar ve yardımcısı olsun.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kasımpaşa Tüneli için başta Binali Yıldırım olmak üzere hükümete ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.