Hedefimiz en ufak ihtimali yok etmek 

Başbakan Yıldırım, 50 şehidin verildiği Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti. 

Başbakan Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında darbe yanlısı pilotların kullandığı savaş uçaklarınca vurulan Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na başsağlığı ziyaretinde bulundu. Buradaki 50 şehidin Güneydoğu’dan yeni döndüklerini söyleyen Yıldırım, “Onlar milletmizin gönlünde taht kurmuştur” dedi. Yıldırım, 15 Temmuz'un "Şehitler Günü" olarak kabul edildiğini hatırlatarak, Jandarma Genel Komutanlığı ile Beştepe Külliyesi arasındaki alanın bu amaçla yeniden düzenleneceğini söyledi. 

AZ DA OLSA TEHLİKE VAR 

Tehlikenin bitmediğini belirten Yıldırım, "Vatandaşımız tedirgin olmasın. Vatandaşımızın huzuru, güveni sağlanmıştır ve zayıf da olsa bu gibi intikam duygusuyla, yenilmişlik hissiyle harekete geçen, geçmeye çalışan çılgınlar olabilir. Buna karşı da tedbirlerimizi alıyoruz" dedi. Yıldırım, zaman zaman sosyal medyada tezviratlar yapıldığını, bilgi kirliliğinin olduğunu ifade ederek, bunların maksatlı olduğunu, insanları korkuya, paniğe sevk ederek, başka bir kalkışma planı yapmak için fırsat kollayanların olabileceğine dikkat çekti, binde, milyonda bir ihtimali yok etmek için çalıştıklarını söyledi. 

Parti ayrımı yapmadan meydanlardayız

“Vatandaşlarımız sakin olsun, hükümetimiz, olaya hakimdir. Herhangi bir kışkırtmaya, provokasyonlara meydan vermeyelim. Akşamları demokrasi nöbetine parti, görüş farkı ortaya koymaksızın devam edelim" diyen Yıldırım, "Darbe girişiminin başladığını biz 15 dakika sonra öğrendik.  Yakın korumalarımızdan ve vatandaştan öğrendik. Madem bu iş kamuoyuna açık hale geldi, ben de bu kadarını söyleyeyim. Şu anda önemi olan şey biz bertaraf ettiğimiz bu belanın tekrar dönüp dolaşıp bir tehdit olmaması için ne lazımsa onu yapıyoruz"