Hayalet programın altından yine aynı hain çıktı 

“Tango” adlı haberleşme sistemini oluşturan FETÖ’cü bilgisayar mühendisi Haşim Türker’in, EGM İstihbarat Dairesi Kozmik Odası’nı klonlayan “KİWİ” programını hazırladığı belirlendi. 

Osman Nuri CERİT 

Emniyet Genel Müdürlüğü’nü ele geçirmeye çalışan çoğu eski polis 36 kişi hakkında Ankara Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, İstihbarat Dairesi’nde bilgisayar mühendisi olarak görev yapan FETÖ’cülerin, güvenlik duvarlarına yakalanmadan bilgi işlem sistemine girmek için “KİWİ” adlı “hayalet” bir program oluşturduğu ortaya çıktı. 

“KİWİ” programı için gerekli sunucuyu ise hain örgütün mobil telefonlarda kullandığı “Tango” adlı kripto haberleşme sistemini hazırlayan FETÖ’cü bilgisayar mühendisi Haşim Türker’in oluşturduğu belirtildi. 

İZ BIRAKMADAN KOPYA 

Saldırı, sızma ve kopyalama risklerine karşı özel güvenlik programlarıyla korunan EGM Bilişim Sistemi, yetkili az sayıda kişinin veri kopyalama yapması durumunda dahi alarm vererek bu gelişmeyi kayda alıyor. Sistem iz bırakmadan veri kopyalama imkânı sağlıyor. 

FUAT AVNİ’YE AKTARDI 

Bu yöntemle İstihbarat Dairesi’nin Kozmik Sistemi’ne sızan FETÖ’cü hainlerin, milli güvenlikle ilgili binlerce sayfa “çok gizli” dosyaya eriştiği, sorgulama ve kopyalama yaptığı belirtildi. İhanet kadrolarının, Kozmik Oda’daki bilgi ve belgelerin yanı sıra, EGM’nin kapalı ağından yapılan e-posta trafiğinin tümünü de izleyip kopyaladığı anlaşıldı.

2 yıl boyunca çalıştı 

“KİWİ” adlı program sayesinde 2014 yılının Haziran ayından 2016 yılının Haziran ayına kadar çok sayıda gizli veriye ulaşan ve kopyalayan hainlerin bu bilgileri, “Fuat Avni” adını kullanan sosyal medya tetikçisi ekibe gönderdiği ortaya çıktı. Verilerin ulaştırıldığı kişinin ise eski Başbakanlık çalışanı Mustafa Koçyiğit adlı FETÖ’cü olduğu öğrenildi.