Jetlerimizi görünce anlayacaklar

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, K. Irak’a planlanan terör operasyonuna dair, “Davulla, zurnayla gitmeyeceğiz. Jetlerimizi, Mehmetçiklerimizi görünce geldiğimizi anlayacaklar” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de 4 saat süren Bakanlar Kurulu’nun ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, açıklamalarda bulundu. Bozdağ şunları söyledi: “ Kuzey Irak’a planlanan terör operasyonuyla ilgili Irak hükümeti ile yapılan görüşmeler olumlu geçmiştir. Irak hükümeti de terör örgütüne karşı Türkiye ile bir anlayış birliğine varmıştır. O harekat başladığında hep beraber göreceğiz. Davulla, zurnayla oraya gitmeyeceğiz. Bizim jetlerimizi, Mehmetçiklerimizi gördüklerinde geldiğimizi anlayacaklar. Biz buradan Alman hükümetine diyoruz ki, bu suçları işleyen suçlular kimse, bunları yakalamak, yargı önüne çıkarmak ve hak ettikleri cezayı almalarını sağlamak Alman devletinin, hükümetinin görevidir.

ALMANYA’YA NOTA VERİLDİ 

Maalesef Türklere dönük eylemleri gerçekleştirenlerin çok büyük kısmı tespit dahi edilemedi. Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı. Kendisine gerekli uyarılar yapıldı ve elden bir nota verildi. Bozdağ’ın açıklamalarından sonra, Alman polisi saldırıların Kürt gruplar tarafından düzenlenen, Afrin operasyonunu protesto gösterileriyle bağlantısı araştırılıyor.

Söze değil icraata bakarız

Bozdağ, “Münbiç’te PKK’lı, PYD’li YPG’li DEAŞ’lı hiçbir teröristi Türkiye istememektedir. SDG şemsiyesi kılıfı altına gizlenerek de açık bir şekilde bölgede terör unsurlarının barındırılmasını istememektedir. Biz bunu çok net şekilde muhataplarımıza ilettik. Türkiye buradaki teröristleri Afrin’dekileri nasıl temizlediyse aynı usul ve yöntemle temizlemekte kararlıdır. Türkiye, ABD’nin Suriye konusunda bundan sonra sözlerinden ziyade icraatlarına bakacaktır. Aramızda bir güven bunalımı olduğu, ciddi sorunların olduğu çok açıktır. Bu güven bunalımını kaldırmanın yolu sözlerin tutulmasından geçmektedir. Biz arazideki adımlara bakarak kararlarımızı oluşturacağız” dedi.

3 lider İstanbul’da görüşecek

”Rusya, İran Türkiye ile 3’lü zirve toplantısı 4 Nisan’da İstanbul’da yapılacaktır” diyen Bozdağ, “3 Nisan’da Türkiye ile Rusya arasında bir İş Stratejik İş Konseyi Toplantısı yapılacaktır. Putin de orada olacak. Ama 4’ünde Ruhani, Putin ve Cumhurbaşkanımız İstanbul’da bir araya geleceklerdir” ifadelerini kullandı. Bozdağ, “Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana 42 askerimiz şehit oldu, 3 bin 381 terörist etkisiz hale getirildi” dedi.