Harekat birkaç güne başlıyor

Fırat’ın doğusundaki terör hedeflerine harekatın birkaç gün içinde başlayacağını söyleyen Başkan Erdoğan, “Hedefimiz ABD askerleri değil, teröristler” dedi.  

Savunma Sanayi Zirvesi’nde konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Fırat’ın doğusunda ABD şemsiyesi altındaki terörist yapılanmaya yönelik birkaç gün içinde harekât başlayacağını açıkladı. Erdoğan, “Hedefimiz asla ABD askerleri değil, bölgede faaliyet gösteren terör unsurlarıdır” dedi.  Uluslararası ajanslar Erdoğan’ın açıklamalarını “son dakika” koduyla duyurdu. ABD’ye yönelik eleştirilerde de bulunan Erdoğan şunları söyledi: “Yıllarca DEAŞ diyerek Suriye’nin altını üstüne getirenlerin balonlarını Fırat Kalkanı’yla patlattık. Zeytin Dalı’yla başka bir balonu söndürdük. Şimdi sıra Fırat’ın doğusuna geldi. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.”

TERÖRİST EĞİTİYORLAR 

Başkan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “DEAŞ’a karşı mücadeleyi birlikte vermeyi teklif ettik, sahaya terör örgütlerini sürdüler. Son olarak 30 bin teröristi bölgede eğitmenin adımlarını atmaya başladılar. Kendi bayraklarıyla o paçavralar yan yana. Ortak devriye aşamasına kadar getirdiler işi. Diyorlar ki ‘O terör örgütü değil.’ Neymiş? Suriye Demokratik Güçleri… Kimi uyutuyorsunuz? Biz kimin kim olduğunu biliyoruz. Kürt kardeşlerimizle aramıza nifak sokamazsınız. Eğer Kürt kardeşlerimiz arasında teröristler varsa gereğini yaparız. Neticeye baktığımızda PYD’ye verilen desteğin 20 bin tırı aştığını görüyoruz. 22 tane üs var bölgede. 

ÜLKEMİZİN BEKA MESELESİ 

Ülkemizin beka meselesi olarak gördüğümüz Suriye politikasındaki derin görüş ayrılıklarımızın gelecekteki daha büyük işbirliklerimizin önünde bir engel oluşturmasına izin vermemeliyiz. Bu anlayışla Fırat’ın doğusunu bölücü terör örgütünden kurtarmaya yönelik harekâtımıza birkaç gün içinde başlayacağımızı ifade ediyoruz. Hedefimiz sadece teröristler.”

650 milyon dolar petrol geliri var 

Fırat’ın doğusuyla ilgili ikazlarımızı yaparken hazırlıklarımızı da tamamladık. İşte Deyrizor işte Münbiç. Petrol yataklarını bu terör odakları kullanıyor. Oradan yılda 600-650 milyon dolar ham ve işlenmemiş petrol geliri elde ediyorlar. Bunlara göz yumuluyor. Bizim ne Amerikan yönetimine ne de Suriye’deki Amerikan askerlerine yönelik husumetimiz bugüne kadar olmadı. Her şeye rağmen stratejik müttefik olarak görüyoruz. 

Üsler teröristleri korumak için 

Suriye DEAŞ’ın ardından PYD/YPG zulmü altında inlemeye başladı. Üstelik tüm bunlar ABD askerlerinin nezaretinde yapılıyor. Türkiye’nin meşru müdahale hakkını kullanmasına karşı Amerikan askerleri teröristlerin arasına yerleştirilmiş. ABD tarafından kurulan gözlem noktalarının hedefinin ülkemizi teröristlerden değil. Teröristleri Türkiye’den korumak olduğu aşikârdır. 

Artık DEAŞ diye bir tehdit yok 

Suriye’de artık DEAŞ diye bir tehdit yoktur. Bu bizim için bir masaldır. Güya bu örgütün etkinlik gösterdiği 150 kilometrekarelik bir alandan söz ediliyor. Eğer bütün mesele buysa biz Türkiye olarak bu bölgedeki DEAŞ unsurlarını etkisiz hale getirmeye hazırız. 

Dostluk edenle yol yürürüz 

Türkiye’yi üzerine yüklenen bu büyük yükle baş başa bırakıp üstelik bir de sınırları boyunca sürekli  tehdit oluşturacak bir yapı kurmaya çalışmak, açıkça bu millete husumet beslemek  demektir. Biz ülkemize ve milletimize tuzak kurmaya çalışanlarla değil, dostluk  gösterenlerle yol yürüyeceğiz.