Harekat şimdi daha hızlı ilerleyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti grubunda, “Cinderesi üzerindeki baskı arttı. Bundan sonra harekâtın Afrin şehir merkezine doğru çok daha hızlı bir şekilde ilerleyeceğine inanıyorum” dedi.  

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis’teki grup toplantısında, giderek Afrin kent merkezine yaklaşan Zeytin Dalı Harekâtı’yla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2878’e yükseldiğini, TSK’dan 41, ÖSO’dan 159 şehidimiz olduğunu bildirdi. Racu bölgesinin teröristlerden temizlenmesinin ardından en büyük belde olan Cinderesi üzerindeki baskının arttığını belirten Erdoğan, “Çok yakında burası da temizlenecek. Böylece Afrin kuşatmasının önünde bulunan en büyük engellerden birisi aşılmış olacaktır” dedi.

SIRA AFRİN MERKEZİNDE 

Bundan sonra sıranın Afrin şehir merkezinde yuvalanmış teröristlere geleceğini belirten Erdoğan şunları söyledi: “Harekâtın bundan sonrasındaki kısmının çok daha hızlı ilerleyeceğine inanıyorum. Kahraman askerlerimizin nasıl sevinçle karşılandıklarını sizler de görüyorsunuz. Kahraman askerlerimizin diktikleri şanlı bayrağımızın dalgalandığı her yer adeta bir güven ve huzur yuvası haline dönüşüyor.” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM’deki grup toplantısında Cezayir, Senegal, Moritanya ve Mali’yi kapsayan Afrika gezisiyle ilgili bilgilendirme yaptı. 

KADINA TEHDİT, İNSANLIĞA TEHDİTTİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. “Kadının gasp edilen her hakkı tüm insanlığa yönelmiş bir tehdittir” diyen Erdoğan, kadına yönelik şiddetle ilgili sorumsuz yayın yapan kuruluşları da eleştirdi.   

Olsun be, bizim Allah’ımız var!

“Dünya 5’ten büyüktür” sloganını tekrarlayan ve dünyanın bir korkular dünyası haline getirildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bütün bunlarla birlikte biz Türkiye olarak yalnız kalsak da, üzerimize düşeni yapacağız. Biz şunu biliyoruz. Allah’tan başka galip yoktur. Biz olaya böyle bakacağız ve böyle yürüyeceğiz. Onların tankları füzeleri uzaylara giden şusu busu her şeyi olabilir. Teknoloji olarak her şey olabilir. Olsun be, bizim Allah’ımız var. Olaya böyle bakacağız” dedi. Erdoğan ABD’nin Kudüs kararıyla ilgili sessiz kalmayacaklarını da sözlerine ekledi.

ÖZELEŞTİRİ VERDİ

UYAP’ta bizi de oyuna getirdiler 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay’ın 150. Yıl Sempozyumu’nda yargı üyelerine yönelik konuşmasında, Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) ile ilgili de eleştirilerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Pek tasvip etmiyorum ama UYAP ile adliyeleri birbirine bağlayarak yapılan işlemler rahatça takip ediliyor. Bana göre çokça sıkıntılarını açıkça görüyoruz. Keşke bu şekilde değil de klasik sistemde bu iş geç de olsa yürüse daha adil olarak tecelli etseydi. UYAP’ta FETÖ’nün bu tezgâhı iyi kurmuş olması, bunu bir özeleştiri olarak söylüyorum. Biz de bu oyuna geldik.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Kültür Merkezi’nde yargı üyelerine seslendi. 

Yargı 15 Temmuz’da iyi sınav verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay’ın 150. Yıl etkinliğinde, yargı kurumlarının Türkiye’nin darbeler tarihi içinde ilk kez 15 Temmuz’da darbecilere karşı açık bir tavır aldığını söyledi. 

Yargıtay’ın 150. Yılı Sempozyumu ve Yeni Yargıtay Binası Temel Atma Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz’un ardından yargı sisteminde yapılan düzenlemelerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

4 BİN KİŞİ TASFİYE EDİLDİ 

Türkiye tarihinde ilk defa yargı kurumlarının 15 Temmuz’da darbecilere karşı açık tavır aldığını söyleyen Erdoğan, “Geçmişte darbe dönemlerinde iyi sınav veremeyen yargı camiamızın 15 Temmuz’da gösterdiği cesaret ve dirayet takdire şayandır. Terör örgütünün üzerinde en çok çalıştığı kurum olmasına rağmen yargı mensuplarımızın başarısı adalet teşkilatımızın içine sızmış 4 bin civarındaki terör örgütü üyesi hâkim ve savcının tasfiyesine rağmen gerçekleşmiştir. Bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi. Erdoğan, yargının aldığı kimi kararlara katılmasa da her zaman uyduğunu belirterek, katılmadığımız hususlarda mücadele vereceğimiz alanlar bellidir” diye konuştu.  

Cumhurbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Yargıtay’ın 150. Kuruluş Yılı Sempozyumu’nda birer konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sempozyumun ardından yeni Yargıtay binasının temel atma törenine de katıldı. 

CUMHUR İTTİFAKI 

SP’ye ‘güle güle’ mesajı verdi

Erdoğan, Saadet Partisi’yle ilgili “Biz iyi niyetimizi, ısrarımızı ortaya koyduk” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti, MHP ve BBP’nin oluşturacağı Cumhur İttifakı’nda yer almayacağı anlaşılan Saadet Partisi’ne grup toplantısında mesaj verdi. Erdoğan şunları söyledi: “Biz iyi niyetimizi samimiyetimizi hatta ısrarımızı defaatle ortaya koyduk. Önümüzdeki dönemde seçimlerden başarılı çıkmanın yolunu açacak reformların da hazırlıklarını yürüteceğiz.

ÜMMETİN BİRLİK ADIMI

Biz, ülkemizde her şeyden önce azami müştereklerimizin olduğu siyasi hareketlerle beraber olmanın ittifakını kuruyoruz. İttifakta olmasını arzu ettiğimiz partiler kendilerine başka bir yol arkadaşı seçiyorsa onlara da ‘Güle güle’ demekten başka bir şey elimizden gelmez. Asgari müşterekler değil, onlarla beraber olamayız. Adımı da bunun için böyle attık. Biz ümmetin birliğini beraberliğini sağlamanın adımını atıyoruz ve bu ittifakın da buna hizmet ettiğine inanıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsüye çıkmadan önce partilileri ve vatandaşları selamladı.

YARGININ HIZI ARTTI

Başbakan Yıldırım, Yargıtay’ın 150. Yılı Sempozyumu’nda konuştu. 

Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Yargıtay’ın 150. Yılı Sempozyumu’nda, 15 Temmuz’un ardından yargının hızının arttığını söyledi. 4 binin üzerinde hâkim ve savcının ihraç edildiğini belirten Yıldırım, “Yargı sistemimizin FETÖ nedeniyle kaybettiği insan kapasitesini karşılamak üzere hâkim ve savcı sayısını yüzde 72 oranında artırarak, 9 binlerden, 16 bin seviyesine çıkardık” dedi.

KARANLIK GÜNLER BİTTİ 

Darbecileri cesaretlendiren hukuk anlayışının yok olduğunu belirten Yıldırım, “Yargıda örgütlenen FETÖ’nün hukuku nasıl katlettiğine şahit olduk. FETÖ’nün yargı sistemimizde yarattığı tahribat bugün çok daha iyi anlaşılıyor. Yargı 15 Temmuz gecesi büyük bir iş başardı. Hukuka ve demokratik düzene sahip çıkan yargı kurumlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Darbeci anlayış 15 Temmuz gecesi tarih olmuştur. Darbecileri cesaretlendiren anlayış yok olmuştur. Karanlık günleri özleyenler yer bulamayacaktır. Yargılanmanın hızlanması meselesi toplumsal huzurumuz için en önemli husus olarak karşımıza çıkıyor. Bizler hukukun üstünlüğü ve adaletin tecellisine yönelik adımları, milletin ve devletin bekası için atıyoruz” diye konuştu.