'Haram-helal nedir bilmeden hesap soruyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ömründe bir tek garibe üç kuruşluk faydası olmayıp, 1 yaşındaki çocuğu bile sigortalı yapacak kadar helal-haram nedir bilmeyenin böyle bir şey sorma hakkı olabilir mi? 

ERDOĞAN, CHP LİDERİNİN GÖÇMENLERE HARCANAN PARAYLA İLGİLİ SÖZLERİNİ ELEŞTİRDİ 

AB’nin söz verdiği halde mülteciler için Türkiye’ye ayıracağı kaynağın büyük bölümünü hâlâ aktarmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devamlı hemen ipe un seriyorlar. Biz anlaşmadaki yükümlülüğümüzü yerine getirdik. Ama onlar verdikleri sözleri tutmadılar. Serbest dolaşım hakkımızın üzerine bir kez daha yattılar” dedi.

AZICIK HESAP BİLSE… 

Erdoğan şöyle konuştu: Hadi Avrupalıların riyakarlıklarını anladık da bizim ana muhalefet partisi niye bu işin peşine düştü anlamıyorum. Ömründe bir tek garibe üç kuruşluk faydası olmayıp, 1 yaşındaki çocuğu bile sigortalı yapacak kadar helal-haram nedir bilmeyenin böyle bir şey sorma hakkı olabilir mi? 1 yaşındaki torununa SSK’dan imkan sağlıyor. 15 yaşında SSK’lı yapıyor. Bu zatın ekonomik bilgisini, biz SSK döneminden iyi biliriz. Azıcık hesap bilse, bu insanlar için kişi başına aylık harcamanın birkaç yüz dolar civarında olduğunu kendisi de görecek. 

İnsanlığın uyanışına Kudüs vesile olacak   

Erdoğan: Kudüs, İsrail’in işgalinden beri adaletsizliğin yaşandığı bir yer haline gelmiştir. Elle tutulur adımlar atmak zorundayız. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kudüs, İsrail’in işgalinden beri adaletsizliğin yaşandığı bir yer haline gelmiştir. Bu konudaki sorumluluğumuzun gereğini sadece din ile ifade ederek yerine getirmiş olamayız. Elle tutulur adımlar atmak zorundayız. Müslümanlarla birlikte Hıristiyanların da kutsal mekanlarını barındıran Kudüs’ü, İsrail gibi işgalci güce terk etmek insanlığı bin yıl geriye götürecek gelişmelerin kapısını da açmaktır.Bugün Kudüs’te ağlatılan her çocuk, acı çektirilen her anne, yaklaşan yeni fırtınanın habercisidir. Adaletin olmadığı yerde zulüm vardır ama aynı zamanda bir başkaldırı, uyanış da vardır. İnşallah Müslümanların uyanışına vesile olacaktır. Bu konuda üzerimize düşenleri yaptık, yapmayı da sürdüreceğiz. Filistinli kardeşlerimiz evlerine kavuşana kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Göçmenler Günü dolayısıyla AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığınca düzenlenen “Anadolu Dünya Dolu” programına katıldı. 

700 bin göçmen pazarda satılıyor! 

Erdoğan, konuşmasında Libya’da yaşanan insanlık dramına da tepki gösterdi: Bugün 700 bin göçmenin başka yere gidemediği için Libya’da kaldığını biliyoruz. Bu durum bizim paramızla 1000 lira gibi bir meblağa, istenilen şartlarda çalıştırılabilen, modern kölelerin alınıp satıldığı pazarların kurulmasına yol açmıştır. Köle demek illa boynuna zincir vurulan demek değildir. Bunun adı modern köleliktir. 1000 liraya süresiz şartsız köle gibi çalıştırılmasının utancı tüm insanlığı bedbaht etmeye yeter.   

Tarihin en büyük insani operasyonu

Erdoğan, “Türkiye’ye söz verdiği yardımı yapmayan Avrupa ile bu insanlara yaptığımız hesabı soran ana muhalefet kafası, bunların arasında hiçbir fark yoktur. Her ikisi de yakın tarihin en büyük insani operasyonunu gölgelemeyi amaçlamaktadır. Bizim için önemli olan kapımızı açtığımız, bağrımıza bastığımız bu kardeşlerimizin ne dediğidir. Onların bir ‘Allah razı olsun’ sözü bizim için tüm yardımlardan çok daha değerlidir” diye konuştu. 

Erdoğan’a büyük sevgi gösterdi.

Bizim Batı gibi yüzkaramız yok 

Erdoğan: Türkiye, dünyada en çok mülteciyi barındıran ülke olmasına rağmen diğer yerlerde sergilenen çirkinliklerin hiçbirinin yaşanmadığı bir ülkedir. Anadolu asırlar boyunca bir göçmenler yurdu olmuştur. Siz bakmayın bugün Avrupalılar Amerikalıların göçmenleri böylesine dışladığına. Bu coğrafyaların hepsi de göçmenler tarafından bugünkü haline getirilmiştir. Batı da öyledir, Amerika da öyledir. Üstelik bu serencamın altında çok büyük acılar, katliamlar, utançlar da vardır. Hamdolsun bizim böyle bir yüz karamız asla yoktur. 

QUARESMA İLE ETO’O GELDİ

Futbolcular Eto’o, Quaresma ve Muslera programa katılan sporcular arasında yer aldı.  

Irkçı partiler felaketin örneği 

Erdoğan: Irkçı partiler bu gelecekteki felaketinin örneğidir. Sınırlarını geçmeye çalışan herkesi ölümle tehdit eden bir milletin geleceği olamaz. Göçmenlerin paralarına, ziynet eşyalarına, çocuklara el koyan bir medeniyetin insanlığa sözü kalmamış demektir. Avrupalı kimi bakanlar sığınmacıları kastederek ‘Hepsini denize dökmek lazım. Boğulsalar da umurumuzda değil’ diyebiliyorlarsa orada insanlık bitmiş demektir. 

ERDOĞAN’A YOĞUN İLGİ

Avrupa’nın kendini sorgulaması gerekir

Erdoğan: Akdeniz’de Ege’de, kırık dökük teknelerdeki, botlardaki insanları kurtarmak için gemi göndermek yerine savaş helikopteri göndermeyi öneren yazarlar revaçtaysa durum vahim demektir. Babanın ayağına çelme takacak kadar insanlıktan çıkmış bir Avrupa’nın artık kendisini sorgulama zamanı çoktan gelmiştir. Bugün 10 binin üzerinde kayıp göçmen çocuğu var. Bu ülkemizde olsaydı inanın bana dünyanı başımıza yıkarlardı. 

Cibuti lideri Gulle Türkiye’ye geliyor

Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Gulle, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak bugün Türkiye’ye gelecek. Erdoğan’ın 2015’te Cibuti’ye yaptığı ziyaretten iki yıl sonra gerçekleşecek görüşmelerde, her iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik, ticari, askeri ve kültürel ilişkilerin ele alınacağı belirtildi. Ziyaret sırasında, Türkiye’nin Afrika Ortaklık Stratejisi bağlamında işbirliği imkanları üzerinde durulacağı ifade edildi.