'Hamaset değil uzmanlık gerekli'

Türkiye Gençlik STK’ları toplantısında konuşan Bilal Erdoğan, uzman ve konusuna yoğunlaşmış STK’ların bir araya gelmesinin önemine dikkat çekti. 

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu Üye Buluşması’na katılan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, STK’ların hedeflerini gerçekleştirmesi için izlemesi gereken yollarla ilgili açıklamalarda bulundu. Gelişmişliğin bir göstergesi olarak STK ve gençliğin siyaset ve toplum üzerindeki etkisinin görmezden gelinemeyeceğini aktaran Erdoğan, “Hamasete dayalı retorikle değil uzmanlaşmış kurumlar ve kişiler tarafından sorunlar dile getirilmeli ve siyaset de buna uygun mevzuatı geliştirmeli” ifadesini kullandı. 

GENİŞ KATILIM OLDU 

Erdoğan, alan ve sorumluluk paylaşımının bir konuda derinleşme açısından önemli olduğuna işaret ederek, “Ne iş olsa yaparım” düşüncesinden ziyade, uzman ve konusuna yoğunlaşmış STK’ların bir araya gelmesinin önemine dikkat çekti. Türkiye genelinden geniş katılımla gerçekleşen buluşmaya üye STK’ların yanı sıra Üsküdar Belediyesi, Diyanet İşleri ve Cumhurbaşkanlığı düzeyinde katılım sağlandı.