Başbakan Yıldırım: Halka iyi anlatmalıyız 

Başbakan Yıldırım: Toplumun yeni anayasa konusunda bilgilenmeye ihtiyacı var.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları’nın Yenikapı’da “Gönlümüz bir, soframız bir” sloganıyla düzenlediği sahur programında yaptığı konuşmada, toplumun yeni anayasa ve başkanlık sistemi konusunda daha fazla bilgilenmeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Anketlerdeki sonucun da bu yönde olduğuna dikkat çeken Başbakan Yıldırım, “Başkanlık sistemine destek artmakla birlikte başkanlığın detaylarının ne olduğu konusunda yeterince mesafe almadığımız da bir gerçek” ifadelerini kullandı. 

KAPI KAPI DOLAŞIN 

“Onun için kapı kapı, il il, ilçe ilçe, köy köy dolaşıp gençlerimiz yeni anayasayı ve başkanlık sistemini anlatacak” diyen Yıldırım şöyle devam etti: Başkanlık sisteminin bir kişisel mesele olmadığını, anlatacağız. Başkanlık sistemi Türkiye’nin geleceğinin meselesidir.  7 Haziran-1 Kasım arasında istikrarın ve güvenin bozulmasının nelere mal olacağını milletimiz gördü.

HDP’liler sonucuna katlanır 

“Doğu ve Güneydoğu’da terörle amansız bir mücadele veriyoruz. Bu mücadelenin ikinci safhası bölgede gençlerimiz başta olmak üzere, yaşayan bütün vatandaşlarımıza gerekli yatırımı yapmak. Yanlış yapanlar hesabını verecek. Hiç şüpheniz olmasın. Türkiye bir hukuk devleti, hiç kimse afra tafra yapmasın. Hukuk herkese lazım. Onun için ifadeye gitmeyiz, hukuku tanımayız, teröristlerin ağzıyla konuşanlar elbette ki sonucuna katlanırlar. Lamı cimi yok.” 

Öneminizi en iyi bilen Erdoğan

İstanbul’un Türkiye’de siyasetin, ticaretin, kültürün, ekonominin kalbi olduğunu belirterek, kente ve parti teşkilatına büyük önem verdiklerini ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, gençlik teşkilatlarının önemini en iyi bilenlerden birinin de AK Parti’nin kurucu genel başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu kaydetti. Başbakan Binali Yıldırım gençlikten emekli olunamayacağını da söyleyerek, bunun bir ruh işi olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanımızın çizdiği yoldayız 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Gençlik Kolları’nın, aklın, bilimin ve ilimin ışığında büyük gayretler sarf ettiğini söyledi. Partilerinin İstanbul teşkilatının, gençlik kollarıyla, kadın kollarıyla her zaman örnek olduğunu aktaran Bakan Kaya, “Sizlerin içinden Türkiye’nin kaderini değiştiren Cumhurbaşkanımız Erdoğan çıktı. İstanbul’da gençlik kollarında hizmet etmiş sayın Cumhurbaşkanımız, dünyanın kaderini ve tarihini değiştirecek hizmetlere imza attı. Biz de bugün onun çizdiği yolda, hizmet etmeye gayret ediyoruz.