Hainden Cumhuriyet ve Sözcü’ye çok özel davet

Sözcü ve Cumhuriyet’in FETÖ bağıyla ilgili yeni delil ortaya çıktı. Örgütün Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın başındaki ismin bylock dökümlerine göre, terörist başı Gülen, Sözcü ve Cumhuriyet yazarlarını Abant’a davet etmiş.    

İstanbul Mali Suçlar ile Mücadele Şube ekipleri tarafından, FETÖ’ye ait Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’na yönelik gerçekleştirilen operasyonda ilginç bylock konuşmaları ortaya çıktı. 21.01.2016 tarihinde Gazeteciler Yazarlar Vakfı Başkan Vekili Erkan Tufan Aytav ile kimliği tespit edilemeyen bir kişinin bylock konuşmalarında; “Hocam Abant’a katılacakları kendilerine okudum memnun oldu. Acaba Cumhuriyet ve Sözcü gazetesinden birileri olsa keşke buyurdu. Keşke emekli askerlerden de çağrılabilse diye ifade ettiler” sözleri yer aldı. 

CEMAL VE DÜNDAR’A İMZALI KİTAP 

Aynı konuşmanın devamında Aytav ile X şahsın arasında yapılan bylock konuşmalarında, “Ayrıca Can Dündar ve Hasan Cemal’e ‘Beyan’ kitabını imzaladı size göndersem kendilerine ulaştırabilir misiniz” sözleri dikkat çekti. 

İŞTE O KONUŞMALAR 

- A.Ö: Abimiz Hasan Cemal’e bir yazı yazsın, yaşadıklarını son durumunu özetleyen, köşesinde yayınlayacakmış. Talep ondan geldi. Yazdıktan sonra bana buradan gönderirsiniz.  

- M.Y: Tamam inşallah. 
- A.Ö: Daha açık yazar mısınız lütfen diyor. 
- M.Y: Neyin son durumunu diyor. 
- A.Ö: Hasan Cemal diyor. Köşemi ona ayıracağım bana bir mektup yazsın yayınlayalım demiş. Süreçle alakalı kendisi ile alakalı tedavisi vs. 
- M.Y: Tamam.

ÖRGÜTTEN MEKTUP İSTEMİŞ! 

Tespit edilen bir konuşmada Ali Özkan adlı FETÖ’cü ile GYV Başkanı Mustafa Yeşil arasında 24.12.2015 tarihindeki bir Bylock yazışması dikkat çekiyor.  Hasan Cemal yurt dışında kanser tedavisi olan GYV eski başkanı Cemal Uşşak’ın kendisine süreç ile alakalı bir mektup yazmasını istiyor. Hasan Cemal talep edilen mektubu 15 Ocak 2016’da “Cemal Uşak’tan Mektup var” başlığı altında yayınlıyor.