Haddini ve boyunu aşan islere girme!

Teröristleri sarayında ağırlayan Macron’un açıklamalarına çok sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Arabuluculuk lafı, söyleyen kişinin boyunu çok aşan bir beyan” dedi.

1

SİZ HAİNLERLE MASADA OTURUN, BİZ AFRİN’DE OLDUĞU GİBİ MÜCADELE EDERİZ! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’ndaki konuşmasında, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Elysee Sarayı’nda, PYD’nin başını çektiği SDG heyetini kabul etmesi ve yaptığı açıklamalara çok sert tepki gösterdi:

GARİP GARİP ŞEYLER SÖYLÜYOR

Geçen hafta Macron’un kendisiyle bizzat görüştüm. Baktım garip garip şeyler söylüyor. Kendisine biraz frekansı yüksek oldu ama söylemek zorunda kaldım. Çünkü bizim Silahlı Kuvvetlerimizi, kabullenemeyeceğimiz bir yere oturtmak kimsenin haddine değil. Ülkelerinde serbestçe gezen teröristleri dün bir kez daha en üst düzeyde ağırlayanlar, bunun bir husumet ifadesi olduğunu bilmelidir.

SEN KİMİ ALDATIYORSUN! 

“YPG’ye destek garantisi verdik...” lafa bak!  ‘Türkiye ile SDG arasında aracı olabiliriz’ lafı, eğer doğruysa; bunu söyleyen kişinin haddini ve boyunu çok aşan bir beyandır bu. Boyunu aşan işlere girme! Türkiye’nin ne zamandan beri terör örgütleriyle bir masaya oturmak gibi sorunu var? Siz, terör örgütleriyle masaya oturabilirsiniz ama Türkiye, mücadelesini Afrin’de olduğu gibi yapar! 

GURBETÇİ GENÇLERLE CUMA SOHBETİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrasında Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) “Evliya Çelebi Gençlik Köprüleri Destek Programı” kapsamında Almanya’dan gelen Türk gençleriyle sohbet etti. 

Fransa terörden sakın şikayet etmesin! 

“Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu” atasözünün bu süreci çok iyi tanımladığını vurgulayan Erdoğan şunları kaydetti: Bunların arkadaşlarının YPG’liler yani en insanlık düşmanı teröristler olduğunu gördük. Bu tavrından sonra Fransa’nın hiçbir teröristten, hiçbir terör eyleminden şikayetçi olma hakkı kalmamıştır. Suriye’den, Irak’tan canını kurtarıp kaçan teröristler, Fransa’dan aldıkları cesaretle oraya doluştuğunda ümit ediyoruz ki bizden yardım istemeye kalkmazlar. 

Kaç tane Suriyeliyi ülkenizde ağırladınız! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Elysee’de 7 tane teröristi ağırlıyorsun da acaba Türkiye 3,5 milyon Suriyeli mülteciyi ağırlarken ‘bana da ne düşüyor?’ diye bir sorunuz oldu mu? ‘Ben ne yapabilirim?’ diye bir sorunuz oldu mu veya kaç tane Suriyeli mülteciyi acaba Fransa’da ağırladınız? Bana bunun cevabını verebilir misin? Ama 7 tane teröristi, Elysee Sarayı’nda ağırlayacak kadar teröre destek olduğunuzu böylece tescil etmiş oldunuz. 

Bizim için Kandil neyse Sincar o! 

Erdoğan, “Sincar, Kandil’in bir alternatifidir. Bizim için Kandil neyse Sincar da odur. Sincar, PKK’dan, terör örgütlerinden, ismi ne olursa olsun, temizlenene kadar operasyonumuz devam edecek” dedi. 

Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 800’ü bulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tel Rıfat başta olmak üzere çevredeki diğer bölgelerin kontrolünü sağlamak üzere harekata devam ediyoruz” diyerek şunları kaydetti: Münbiç de dahil olmak üzere Suriye’nin diğer bölgelerindeki terörist unsurlara yönelik planlamalarımız da sürüyor. Aynı şekilde İdlib’i güvenli hale getirmeye yönelik faaliyetlere verdiğimiz katkıyı da devam ettiriyoruz.

AYNI YILANIN YAVRULARI 

Sincar niye gündeme girdi? Sincar, Kandil’in bir alternatifidir. Bizim için Kandil neyse Sincar da odur. Onun için bir gece ansızın oraya da gidebiliriz. Ve Irak hükümeti, kendilerine söylüyoruz, eğer bu işi yapacaksanız yapın, yapmayacaksanız bırakın biz yapalım. Onlar da taahhüdünü verdiler. PKK ile PYD’yi aynı görmeyen, DEAŞ ile mücadeleyle YPG ile mücadeleyi eşdeğer tutmayan tüm yaklaşımlara kapımız kesinlikle kapalıdır. Biz bunların hepsinin de aynı yılanın yavruları olduğunu biliyoruz. Biz teröristlere isim koymakla değil, onları ortadan kaldırmakla meşgulüz.” 

Irak sınırını temizlemek için hazırlıklara başladık 

“Ayn-El Arap, Tel Abyad, Resulayn, Haseke gibi Irak sınırına doğru olan bölgeleri de terörden temizlemek için gereken hazırlıklara başladık” diyen Erdoğan şöyle devam etti: Buralar bizim için her an bir tehdit unsurudur. Dolayısıyla sınırlarımızda biz bu unsurların bulunmasına tahammül edemeyiz. Elbette müttefikimizlerimizin askerlerine zarar vermek gibi bir niyetimiz yok ama teröristlerin elini kolunu sallayarak dolaşmalarına müsaade edemeyiz. 

Nerede olursa olsunlar Türkiye’ye paketlenecek

AK Parti’yi, milletle kurduklarına, bugüne de hep milletin desteğiyle geldiklerine işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti: AK Parti’ye ne bu kifayetsiz muhalefet zarar verebilir ne FETÖ ve PKK gibi terör örgütleri zarar verebilir ne de dış güçler zarar verebilir. En son MİT, Kosova istihbaratı ile yaptığı dayanışma içerisinde 6 tane Balkanlar’daki en üst düzey FETÖ temsilcisini anlaşarak aldılar, getirdiler ve emniyet teşkilatımıza teslim ettiler. Dedik ya ‘onlar kaçacak, biz kovalayacağız’. Neresi olursa olsun ve bunları paketleyerek buraya inşallah getireceğiz. Burada da hesaba çekeceğiz. 

Ahlaksızlıkta tavan yaptı! 

Kılıçdaroğlu’nun 250 bin liralık davaya konu olan açıklamalarına Erdoğan’dan çok sert yanıt: Bu yenilir yutulur değil, ahlaksızlıkta tavan yapmış bir konuşma!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun skandal sözlerine çok sert cevap verdi: Ana muhalefetin başındaki zatın CHP’yi geçmiş ile koparma noktasına getirdiğini görüyoruz. Mustafa Kemal’in partisi ile bugünkü CHP’nin ilgisi kalmadığı açıktır. Kendisine bölücüleri yoldaş edinen bu yapı bırakınız Mustafa Kemal’i, Türkiye’nin partisi olamaz. Bu kişi artık tamamen siyasetin konusu olmaktan çıkıp tıbbın meselesi haline gelmiştir.

HASTALIKLI BİR DÜNYADA YAŞIYOR

Kendisine nasıl hastalıklı bir dünya kurduğunu son grup toplantısındaki beyanlarından anlamak mümkündür. Hiçbir zaman Afrin’e karşı gelmedik diyor. Kayıtlar ortada. Kendisine 250 bin liralık bir tazminat davası açtım. Grup konuşması bunun artık yenilir yutulur konuşma değil, ahlaksızlıkta tavan yapmış bir konuşma. Bu bizim ne onurumuzla, ne şahsiyetimizle ne iktidar partisi olarak kabullenebileceği ifadeler değildir.  

Hatada ısrar edenlerle yolumuzu ayırdık 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir partide “küçük olsun, benim olsun” zihniyetini türemişse durum vahim!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her kim ki AK Parti’yi bırakıp sadece kendisi için çalışmaya başlamışsa bu partiyle birlikte ülkeye de yanlış yapıyor demektir” dedi. Bir partide “küçük olsun, benim olsun” zihniyetini türemişse ve kök salmaya başlamışsa orada durumun vahim olduğuna işaret eden Erdoğan, şunları söyledi: Elbette zaman zaman yanlışa kapılanlar oldu. İkazlarımızı yaptık, müeyyidelerimizi de uyguladık. Hatasını anlayıp yeniden davaya sarılanlara ve onlarla birlikte yolumuza devam ettik, hala da ediyoruz. Buna rağmen hatada ısrar edenlerle de yolumuzu ayırmak mecburiyetinde kaldık. 

Metal yorgunluk kalmadı 

“Benim, partimize genel başkan olarak yeniden döndüğümde hatırlarsanız dile getirdiğim bir ifade vardır, o da ‘metal yorgunluğu’ ifadesiydi” diyen Erdoğan şöyle devam etti: Kısa sürede gerçekleştirdiğimiz değişimle partimizin metal yorgunluğu bitti. Şimdi yeniden diriliş hamlesi başlamış oldu. Biz, bu uğurda 7 düvelle mücadele ederken, birilerinin sadece kendi küçük dünyaları için etrafı kırıp dökmesine tahammül edemeyiz. Partimizin ilkeleri var bunu kimse unutmamalı. 

2019’a tüm teşkilatımız  hazır!

Bugüne kadar AK Parti’nin yapılan il kongrelerini anımsatan Erdoğan, “Nisanın son haftası İzmir, mayısın ilk haftası için de İstanbul il kongrelerini gerçekleştirerek kongre maratonumuzu bitirmiş oluyoruz” diyerek şunları kaydetti: 2019 seçimlerindeki hedeflerimize ulaşabilmemize mani bir durum kesinlikle görmüyorum. Buradaki anahtar kelime ‘çok çalışmak’tır’. ‘Çok çalışmak’ derken de şahsınız için değil, partimiz ve ülkemiz için çok çalışmayı kastediyorum. 

ERDOĞAN’DAN HAMURSUZ BAYRAMI MESAJI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musevilerin Hamursuz Bayramı’nı kutlayan bir mesaj yayımladı: Yahudilerin Mısır’da esaretten kurtulmalarını simgeleyen, Hamursuz olarak da adlandırılan Pesah münasebetiyle tüm vatandaşlarımızın bayramlarını tebrik ediyorum. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin’i kabul etti. 

Müttefiklerimiz teröre karşı net durmalı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un başdanışmanı Philippe Étienne ile bir görüşme yaptı. Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un terör örgütü üyelerini sarayında ağırlayarak destek sözü vermesi ve ‘arabuluculu’ açıklamalarını ciddiyetten uzak olarak değerlendiren Kalın, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Terör yapılanmalarını meşrulaştırmak anlamına gelecek adımlar atmak yerine müttefik kabul ettiğimiz ülkeler terörün her türüne karşı açık ve net bir tavır sergilemelidir.