Güvenimizin kaynağı milletimizin iradesi 

Cumhurbaşkanı: Aziz milletimizin, 94 yıl önce olduğu gibi farklılıklarını bir tarafa bırakarak 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğu irade, en büyük güven kaynağımızdır.

30 Ağustos töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer devlet erkanının Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı. Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Burada Anıtkabir Defteri'ni imzalayan 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: 

"Aziz Atatürk, bugün Büyük Zafer'in 94. yıl dönümünü millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla yad ediyoruz. Tüm yokluk, yoksunluk ve zorluklara rağmen Kurtuluş Savaşı'mızı Büyük Zafer’e ulaştıran azim ve inançla emanetiniz olan Cumhuriyetimizi payidar kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizi bu kutlu yürüyüşünden alıkoymak isteyen terör örgütlerinin hain saldırılarına aldırmadan ihanet çetelerini bozguna uğratarak birlik, beraberlik ve dayanışma içinde istikbal mücadelemizi sürdürüyoruz. 

BÜYÜK PROJELERE ATIF YAPTI 

Bu yıl hayata geçirdiğimiz Osman Gazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi ülkemizin gurur kaynağı olan tarihi projeler mücadele azmimizin bir tezahürüdür. Aziz milletimizin, tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi tüm farklılıklarını bir tarafa bırakarak 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğu irade, en büyük güven kaynağımızdır. Zat-ı alinizin ve aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan vatanı canımız pahasına korumaya ve büyütmeye devam edeceğiz.

Düşmanlar çaresiz kaldı 

Başbakan Yıldırım: Ülkemizi parçalamak isteyenler milletimizin izzetli direnişi karşısında çaresiz kalmıştır. Herkes emin olsun ki, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kastetmek isteyen güçler, devletimizi bütün azamet ve kudretiyle daima karşılarında bulacaktır. 

HEZİMETE UĞRAYACAKLAR

Türkiye'yi darbe teşebbüsleriyle, terörle, tedhişle zayıf düşürmeye çalışan güç odakları emellerine asla ulaşamayacak, mutlaka hezimete uğrayacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve vatandaşlarımızın Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi şükranla yad ediyorum" 

Sesimizin dünyada yankılandığı gün 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 30 Ağustos mesajında şu ifadeleri kullandı: 30 Ağustos 1922, 'Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım' diyen halkımızın gür sesinin bütün dünyada yankılandığı gündür. 15 Temmuz gecesinde de açıkça görüldüğü gibi, TBMM'nin tüm üyeleri ve yurttaşlarımız Cumhuriyetimiz ve parlamenter demokrasimize yönelen tüm saldırılar karşısında bir duvardır. 

Külliye’de zafer kabulü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamalarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki tebrikat törenine; TBMM Başkanı İsmail Kahraman, BaşbakanBinali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, yüksek yargı başkanları, Başbakan yardımcıları, bakanlar, kuvvet komutanları, yüksek yargı organları üyeleri katıldı.

Minnetle yad ediyorum 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili paylaşımda bulundu. Bahçeli mesajıdna, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kuruluş ve bağımsızlığımızın mimarı aziz ecdadımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum" ifadelerini kullandı.