Gül ile Kılıçdaroğlu arasındaki gizli görüşmenin perde arkası ortaya çıktı

Star yazarı Yahya Bostan, Kılıçdaroğlu'nun Abdullah Gül'le yaptığı gizli görüşmenin perde arkasını bugünkü köşesinde yazdı. Gül'den Kılıçdaroğlu'na: İP'le Mahsur Yavaş'ı ortak aday gösterin ve HDP ile aynı karede görünmeden gizli ittifak yapın.

1

Star Yazarı Bostan yazısında şu ifadelere yer verdi: 


24 Haziran seçimlerine kısa bir süre kalmıştı. Cumhur İttifakı seçim için hazırlıklarını tamamlamış, CHP ve İYİ Parti arasında Millet İttifakı görüşmeleri yapılıyordu. Amaç Erdoğan’ın karşısına bir aday çıkarmaktı. O aday Abdullah Gül’dü. Gül, SP Genel Başkanı Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Akşener ile kimi gizli kimi açık görüşmeler yapıyordu. Ancak Kılıçdaroğlu ve Akşener, Gül’ün adaylığı konusunda anlaşamadı. Çünkü Akşener ilk turda aday olma konusunda ısrar etti. Gül ise Erdoğan’ın karşısında tek aday olarak çıkmak istiyordu. Proje çöktü. 

O günlerde perde arkasında yaşanan bu gelişmeleri “Gül, CHP ve bilinmeyenler” başlığıyla bu sütunda yazmıştım. Çok ses getirmişti. Daha sonra süreç verdiğimiz bilgileri teyit etmişti. 

Şimdi 31 Mart’ta yerel seçimlere gidiyoruz. Gül’ün Karamollaoğlu ve Kılıçdaroğlu ile yeniden bir araya geldiği ortaya çıktı. Gül’ün ofisi bu gelişmeyi doğruladı. Bunun üzerine daha önce yaşananları bana aktaran kaynağımı aradım. “Gül ve Kılıçdaroğlu bu kez ne konuştu” diye sordum. Bildiklerini benimle paylaştı. Bugüne kadar beni yanıltmayan kaynağımın aktardıklarını burada paylaşacağım. Ancak önce CHP-İYİ Parti ittifak görüşmelerindeki son durumla ilgili bir iki noktaya değinmem gerekiyor.

YAHYA BOSTAN'IN BUGÜNKÜ YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN