Görmez: Bu eleştirileri hak etmiyoruz 

Reina saldırısı öncesi okutulan hutbeye dair yapılan eleştirileri Diyanet’in hiçbir zaman hak etmediğini belirten Görmez, “Diyanet yaşam tarzına müdahale etmez, ayrımda bulunmaz” dedi. 

1

Betül OĞUZ / ANKARA 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, son dönemde kuruma yönelen ağır eleştirilere yanıt verdi. Özellikle Reina’ya yönelik terör saldırısının gerekçesi olarak Diyanet’in hutbesinin gösterilmesini eleştiren Prof. Görmez, “Kullandığımız dil ve üslup doğrusu bu eleştirileri hiçbir zaman hak etmiyor” dedi. Görmez, yaşam tarzı konularındaki görüş ayrılıklarıyla ilgili olarak, “Hiçbir ayrım yapmadan, biz sadece topluma yönelik nasihatlerimizi yaparız, başkasının yaşam tarzına bir müdahale söz konusu olamaz. Diyanet yılbaşını gayrimeşru ilan etti, hepimizin hayat tarzını ötekileştirdi” gibi zorlama yorumlarla tartışmalar yaratıldığını söyledi. Katliamın hemen ardından yayınladığı “Bu insanlık dışı katliamın bir pazarda ve bir mabette yapılmasıyla eğlence yerinde yapılmasının bir farkı yoktur” şeklindeki kınama mesajının da çarpıtıldığını belirten Görmez şöyle devam etti:

Çarpıtılarak verildi

Burada mühim olan insanın dokunulmazlığıdır. Allah her iki cinayeti işleyene de Yüce Kitabında aynı cezaları öngörmüştür. w