'Girerse sonuçları olur'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin’le yaptığı telefon görüşmesinde rejime bağlı güçlerin Afrin’e gireceği iddiasıyla ilgili, “Harekat planlandığı gibi devam edecek” dedi. 

1

ERDOĞAN, PUTİN'LE, ESAD GÜÇLERİNİN AFRİN'E GİRECEĞİ İDDİASINI KONUŞTU

Suriye’de Esad rejimine bağlı askeri güçlerin, terör örgütü YPG’nin kontrolündeki Afrin’e gireceği iddiaları, Ankara’yı hareketlendirdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin dün telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, görüşmede başta Afrin ve İdlib olmak üzere Suriye’deki son gelişmelerin ele alındığını belirtti.

RUSYA'YLA İŞBİRLİĞİNE DEVAM 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Zeytin Dalı harekâtıyla ilgili bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, terörle mücadele konusunda işbirliğini ve eşgüdüm içinde hareket etmeyi sürdürme kararlılığı teyit edildi. Görüşmede, İdlib’te Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde yeni gözlem noktaları oluşturma süreciyle ilgili meselelere de değinildi. İki liderin, ikili ve bölgesel konularda yakın temasta olmaya devam etmenin önemini de vurguladıkları öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Putin’e, Suriye’nin böyle bir adım atması durumunda bunun sonuçları olacağını söylediği belirtildi.   

Ruhani’ye Suriye'de işbirliği telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefonla görüştü. Görüşmede, Afrin ve İdlib başta olmak üzere, Suriye meselesindeki son gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunuldu. Erdoğan’ın Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, terör unsurlarına karşı verilen mücadelede işbirliğinin önemi vurgulandı.  İki lider, Suriye meselesine çözüm bulmaya yönelik çabalar çerçevesinde Astana süreci ve Soçi Kongresine de değindi.