Gezi’nin darbecileri PKK sever oldu  

Gezi olaylarının üzerinden 3 yıl geçti. Türkiye’de kaos yaratmayı planlayan Gezi olaylarına destek veren karanlık güçler şimdi de devam eden operasyonlarda terör örgütü PKK’ya destek veriyor. 

Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesileceği bahanesi ile ülkede bir ayaklanma başlatmak isteyen karanlık eller bugünlerde terör örgütü PKK’ya verdikleri destekle iş başında. Sözde ağaçları koruduğunu ileri süren ancak gerçek yüzlerini ‘Mesele iki ağaç değil sen hala anlamadın mı’ diyerek Türkiye Cumhuriyeti hükümetini devirmek olduğu ortaya çıkan gezi olaylarına bizzat içinde yer alarak ya da sosyal medya aracılığı ile destek verenler bugün terör örgütü PKK destekçisi kesildi. Kendilerine sanatçı, aydın sıfatı verenlerin yanı sıra bazı CHP’li isimlerin de de yer aldığı bu grupla FETÖ terör örgütüyle işbirliği içerisine girdi. 

FETÖ DEVRECE

Herkül org’da yayınlanan  sohbetinde Gezi ile ilgili Şimdi “Bir kere başta, biz onları ihmal etmişiz. Onlar bizim ihmalimizin meydana getirdiği nesillerdir. Saniyen; bazı makul istekleri vardır onların. Kabahat kimde? Ya da bütün bunların kabahati, sistemde mi?” diyerek hükümeti hedef tahtasına koydu. 

Planlı canlı yayın

Başta CNN ve BBC olmak üzere Batı medyası, Taksim’’e gönderdiği savaş muhabirleriyle saatlerce canlı yayın yaptı. CNN, molotoflu eylemcileri masum, polisi ise kaosun sorumlusu gibi gösterdi. Yabancı medya kuruluşlarının günler önce canlı yayın aracı kiralaması da dikkat çekti.  

Teröriste övgü dizdi

Oyuncu Füsun Demirel, verdiği röportajda, gençliğinde dağa çıkmak istediğinisöyledi. Demirel, gerilla annesi ya da anneannesi olmak istediğini belirtti. 

İhanette birleştiler

ZEKERİYA ÖZ: Paralel yapının  yurt dışına kaçan savcılarından ve Ergenekon kumpasının başrol oyuncularından olan Zekeriya Öz şu paylaşımı yaptı Gezi olaylarında terör örgütü PKK’nın da olmasını istediğini yazdı. 

AHMET HAKAN: Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan ise “Bu hareket... Çok yalın, çok anlaşılır, bir hareket. “Usta”... Sokaklara çıkan o çocuklar var ya... Sana şunları söylüyorlar: Beni rahat bırak.” 

SEZGİN TANRIKULU: Taksim’e giderek ortalığı yakıp yıkan göstericilere partili milletvekilleri ile birlikte destek veren Sezgin Tanrıkulu, söz konusu terörle mücadele olunca aynı desteği vermedi.

EREN ERDEM: CHP’li Eren Erdem, PKK’ya karşı ise sus pus kesildi. Erdem “Gezi direnişi onurumuzdur. Aşktır”  dedi. 

PARiS GEZi’Yi GEÇTi 

Fransa, Gezi’den beter günler yaşıyor. 2 ayı aşkın süredir devam eden gösteriler, çatışmalar, şiddet olayları, grev, rafineri eylemleri, benzin ve kıtlık sıkıntısı yaşıyor. Yapılan gösterilerde polis şiddeti,var. Bu kadar olayın yaşandığı Fransa’da, kanalların gündemlerinde Türkiye’deki Gezi olayları var. Yapılan programlarda, “Türkiye’nin giderek otoriter hale geldiğini, İslamlaştığını, yeni anayasanın şeriat içereceği” iddia ediliyor. 

EKONOMi AĞIR YARA ALDI 

Merkez Bankası verilerine göre 1 aylık dönemde yabancı yatırımcılar 8 milyar dolarlık çıkış yaptı. orsa İstanbul’da 

3 ay etkisini sürdüren dönemde 164 milyar lira geriledi.