Gezi’deki 15 milyon tweet dolarda 500’e geriledi 

Bülent ŞANLIKAN

FETÖ ve PKK terör örgütleri, Türkiye’yi karıştırmak için geniş kitlelere ‘bot’ hesaplarla ulaştığı twitter’da bozguna uğradı. Türkiye’nin ısrarlı girişimleri ile Twitter yönetiminin FETÖ’cülerin yönettiği sahte hesapları ayıkladı. ABD’nin Türkiye’ye yönelik başlattığı ekonomik savaşta ‘doların’ yükselmesiyle kriz tellallığı yapmak isteyen FETÖ’cüler çuvalladı.  2 ayda dünya genelinde 70 milyon hesabı durduran Twitter’dan Gezi olayları sırasında yaklaşık 15 milyon twit atan FETÖ ve benzeri hain örgütlerin elemanları,  siber polisinin tespitlerine göre dolar krizinde yaklaşık 500 hesaptan twit atabildi. 

İLK TUTUKLAMA MANİSA’DA 

Manisa’da ABD’nin başlattığı dolar krizini körüklemek isteyen Sercan Bozkaya isimli şahıs “Sokakta yanan bir bana göremiyorum banka yakmayan zırlamasın burada kriz var diye”, “Oğlum gidin banka yakın zengin avina çıkın holdingi basın ben mi söylecem bunları”, “Gidin milletin bağını bahçesni yağmalayın kaçın öleceksiniz” şeklinde twitler attı. Özkaya önceki gün yakalanarak tutuklandı. Özkaya’nın tutuklanması dolar krizinde bir ilk tutuklama olarak kayıtlara geçti.

102 FETÖ’cü haine müebbet hapis 

FETÖ’nün Harp Akademileri Komutanlığı’ndaki faaliyetleri ile dönemin Akademi Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu’nun kaçırılarak cezaevine konulmasına ilişkin, biri firari 126 sanığın yargılandığı davada, “anayasayı ihlal” suçundan 35 sanığın ağırlaştırılmış müebbet, 67 sanığın ise müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan sanıklar arasında dönemin Kara Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Selim Mert ile diğer tümgeneraller Hasan Nevzat Taşdeler, Recep Yüksel ve eski pilot üsteğmen Kerime Yıldırım da yer alıyor.