Gerilimden sıcak temasa

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Borrell ile görüştü, pozitif atmosferin sürdürülebilir olması gerektiğini kaydetti. Borrell de Türkiye-Yunanistan arasında olumlu gelişmeler olduğunu söyledi.

5 yıldır çalkantılı bir süreç geçiren ama kopmayan AB-Türkiye ilişkileri, son dönemde atılan adımlar ile yeni bir döneme girdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile Brüksel’de bir araya geldi.

BORRELL: ‘ATMOSFER İYİ’

Çavuşoğlu, “İlişkilerin daha sağlıklı gelişmesi bakımından karşılıklı olumlu açıklamalar oldu. Daha iyi bir diyalog imkanı sağladık” diye konuştu. Borrell ise “Her iki tarafta da daha iyi bir atmosfer mevcut. Türkiye’de son derece önemli gelişmeler var” ifadelerini kullandı. AB’den görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada “AB’nin, Türkiye ile değerler ve ilkelere bağlı, iş birliği ve karşılıklı fayda içeren ilişki geliştirmesinde stratejik çıkarı bulunmaktadır” denildi.

GÖRÜŞME TRAFİĞİ

Çavuşoğlu, Borrell ile görüşmesinden sonra AB Komisyonuna geçti. Çavuşoğlu, burada AB Komisyonu Başkanı von der Leyen’in yanı sıra Komisyonun Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, İçişlerinden Sorumlu Üyesi Ylva Johansson, Komşuluk Politikası ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi ile görüştü.

ADIMLAR ZAMANI GELDİ

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas da Çavuşoğlu ile görüşmesi hakkında sosyal medyada paylaşımda bulundu. Schinas, yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, “Olumlu adımlar atma zamanı geldi” değerlendirmesini yaptı.