Gerçek Atatürkçülük halka hizmet etmektir

Hiçbir soruna çözüm üretmeyenlere İzmirlilerin 31 Mart’ta cevap vereceğini belirten Zeybekci, “İdeolojik kılıflarla beceriksizliklerini örtmeye çalışıyorlar. Gerçek Atatürkçülük hizmettir” dedi.

Muammer Başkan

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci AKŞAM’a konuştu. Sık sık İzmir’in çeşitli ilçelerindeki vatandaşlarla buluşan, esnafla kahvaltıda bir araya gelen Zeybekci, İzmir’in sorunlarına bugüne kadar müdahale edilmediğinden biriktiğini, çözümünün her geçen gün daha zor hale geldiğini söyledi. Bazılarının İzmir’in sorunlarını, kenti daha iyi yere getirecek projeleri tartışmak yerine ideolojik kılıflarla beceriksizliklerini örtmeye çalıştığına vurgu yapan Zeybekci, İzmirlilerin artık buna izin vermemesi çağrısında bulunarak şöyle konuştu: 

İzmir için sen ne yaptın? 

“İzmir’de hayat tarzı tartışması çıkarmak, topu taca atmaktır. Bazı konuları öcü gibi İzmirlilerin önüne koyanlar iyi niyetli değiller. Bunları konuşmak İzmir’e haksızlıktır, gericilik, yobazlıktır. Atatürk, Cumhuriyetimizin kurucusu, milletin baş tacı, sadece Türkiye’nin değil kültür coğrafyasının lideridir. Bir partinin sınırları içerisine hapsederek, kimse Atatürk’e haksızlık yapamaz. Atatürkçülük bu değil. Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nın ardından İzmir’de yaptığı İktisat Kongresi’nde ‘asıl savaş iktisadi bağımsızlık için yeni başlıyor’ diyor. Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine gitmesini hedef gösteriyor. Bunun için sen ne yaptın, İzmir’e ne kazandırdın?” 

40 MİLYON TURİST TAŞINACAK 

Projeleri arasındaki İzmir-Antalya Otoyolu ve Hızlı Treni ile ilgili konuşan Zeybekci, Aspendos’tan Pamukkale ve Efes’e 40 milyon turist taşınacağını söyledi. Projenin güzergahı da belli oldu. Zeybekci’nin gündemine aldığı İzmir Antalya Otoyol ve Hızlı Tren Projesi, hükümetten şimdiden destek buldu. İzmir’den başlayarak Aydın, Denizli ve Burdur illerinden Antalya’ya uzanacak olan otoyol ve hızlı tren projesine de değinen Zeybekci “Bu proje hem Ege’nin, hem de Akdeniz’in turizmini şahlandıracak” dedi.

İzmir-Antalya 3 saate inecek

Otoyol projesiyle İzmir-Antalya arasının 7 saatten 3 saate ineceğini dile getiren Zeybekci şunları kaydetti: “Antalya ile İzmir’i bir otoyol ve hızlı trenle birbirine bağlamak hayalimiz olan bir projeydi. Adaylığımın açıklanmasının ardından hemen Ulaştırma Bakanlığı ile temasa geçtik. Projeyle Denizli ve Burdur içinden Korkuteli’ne oradan da Antalya’ya ulaşacak. Mesafe 4 saat kısalacak. Buna paralel olarak bir de hızlı tren projemiz var. 

KADiFEKALE'YE TELEFERiK

Yeşildere Vadisi’nin imar planına uygun yapılarla yeniden düzenleneceğini bildiren Zeybekci şöyle devam etti: “Bölge, rekreasyon alanı olarak Yeşildere halkına sunulacak. Kadifekale’ye çıkıldığında, İzmir tepeden görülecek. Buraya çıkmak için hem nostaljik hem de modern bir teleferik hizmete girecek. Teleferik Kadifekale’den Agora’ya uzanacak. 

Zeybekci, ayrıca kent merkezine Paris’teki, Londra’daki gibi dünyanın önde gelen bir medeniyetler müzesi yapılacağını belirtti.

Kemeraltı Smyrna hattına tarihi alan

Zeybekci, kentin sahip olduğu kültürel, tarihi değerleri ön plana çıkararak Kemeraltı’ndan Bayraklı Smyrna’ya kadar olan bölgeyi “tarihi alan” haline getireceklerini söyledi. Bu alana Kadifekale ve Agora’yı da dahil edeceklerini belirten Zeybekci şöyle konuştu: “Sahip olduğumuz kültürel hazinemize rağmen yıllık 1 milyon turist ağrılıyoruz. Demek ki ortada bir yanlış var. 5 yıl içinde ağırlayacağımız turist sayısı 40 milyona ulaşacak. Aspendos’tan Pamukkale’ye, Kuşadası’na, Didim’e, Efes’e milyonlarca turist getireceğiz."