Gençler sordu, Başkan Erdoğan yanıtladı! 'Baba olmak tarif edilemez'

'Büyük değişimler için hayal kurun' Başkan Erdoğan, Babalar Günü dolayısıyla “Gençlerle En Baba Buluşma” adlı çevrimiçi etkinlikte 81 ilden 700 gençle bir araya geldi. Erdoğan gençlere tavsiyelerde bulundu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Babalar Günü dolayısıyla AK Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "Gençlerle En Baba Buluşma" adlı çevrim içi etkinlikte 81 ilden 700 gençle bir araya geldi. Gençlere, kendileri, aileleri, şehirleri, ülkeleri ve bütün insanlık için hayaller kurmaları, onun peşinden azimle gitmeleri tavsiyesinde bulunan Erdoğan, "Büyük değişimler, büyük devrimler, çağlar açıp, çağlar kapatacak büyük fetihler, hep bir hayalle başlar. Eğer hayalinizi gerçeğe dönüştürmekte kararlıysanız kendinizi hayatın her alanında en iyi şekilde yetiştirmeniz gerekiyor" dedi.

ANNEM BABALIK YAPTI

Erdoğan, 81 ilden gençlerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Babanız Ahmet Erdoğan'dan sonra size babalık yapan ikinci bir isim oldu mu'' sorusuna "Çok sürpriz bir cevap vereceğim. Benim abim yoktu. İki tane anne ayrı, baba bir abim vardı ama beraber yaşamadık. Böyle bir durum vardı. Benim anam da babam da Allah rahmet etsin annem oldu" yanıtını verdi.

HEDEF EĞİTİME YATIRIM

Erdoğan, "Baba olmanızın Türkiye'nin geleceğine dair hayallerinize etkisi nedir" sorusuna şu yanıtı verdi: "Yola çıkarken biz bir söz verdik dört temel direk üzerinde Türkiye'yi inşa edeceğiz diye. Nedir? Eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaşım, enerji, dış politika vesaire. Bunlar üzerinde yükselen bir Türkiye. Göreve geldiğimizde Türkiye'nin genelinde 76 üniversitemiz vardı ama şimdi 250 üniversitemiz var. Dikkat edin üniversitemizin olmadığı il yok ama geldiğimizde durum böyle değildi."

TORUN SEVGİSİ BAŞKA

Başkan Erdoğan, "Baba olmak mı yoksa dede olmak mı daha güzel duygu" sorusuna şu cevabı verdi: "Bunların her ikisi de birbirine göre farklı ve güzel. Babalıkta öyle tatlar alıyorsun ki kızda olay farklı, erkekte farklı. Benim 8 torunum var. Bu 8 tanenin hepsinin de tadı bambaşka. Sayı ne kadar artarsa, bu işin zevki o kadar da değişiyor, artıyor. Hanım hafta sonlarını zor getiriyor, illa torunları gidip görecek.

GENÇLERLE EN BABA BULUŞMA

AŞI ÇAĞRISI: BİLİMİ İNKAR ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

Başkan Erdoğan koronavirüs aşısı için şu çağrıda bulundu: "Bilimi inkar etmek mümkün değil. Bütün mesele bu bilimi, ilimi aynı zamanda irfanla bütünleştirmektir. Onunla zaten bütünleştirdiğimiz anda birçok sıkıntıyı da ortadan kaldırmış olacağız. Şu anda zaman zaman bilim insanlarımız da bu tür açıklamaları yapıyorlar. Ben inanıyorum ki yerli milli üretimimizi yaptığımız anda, halkımızın bu noktadaki güveni daha da artacaktır."

ERDOĞAN'A SÜRPRİZ ŞARKI

Programda, AK Parti Malatya İl Gençlik Kolları, Erdoğan'a sürpriz yaparak, müzik dinletisi sundu. Bursa Karacabey'den bir genç de Erdoğan için bestelediği, sözleri kendisine ait "Koca yürekli adam" şarkısını seslendirdi. Erdoğan, gençten, şarkının sözlerini daha da geliştirmesini isteyerek, seçim kampanyalarında kullanılabileceğini söyledi.

MÜLTECİLER GÜNÜ MESAJI

Başkan Erdoğan, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı: "Yaşanan mülteci krizinin çözümü, hayata tutunma mücadelesini veren bu onurlu insanlara, sadece insani yardım göndermek değildir. Mültecileri ve sığınmacıları göçe zorlayan sebeplerin ortadan kaldırılması şarttır." Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da yayımladığı mesajda "Mültecilere, ayrım yapmadan tebessüm etmek insanlık vazifesidir" dedi.

YETİM GÜLDÜRENE TEŞEKKÜR EDERİM

Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Babalar Günü'nü kutladı. Erdoğan şu ifadelere yer verdi: "Yokluğunda hasreti dinmeyen rahmetli babamı dua ve hürmetle anıyor, değerli eşim ve tüm babaların Babalar Günü'nü tebrik ediyorum. Babasız büyümek zorunda kalan yetimlerimize sahip çıkarak, onların yüzlerini güldüren koruyucu ailelere de şükranlarımı sunuyorum."