Geceler bitmez, bizi izlesinler Fırat Kalkanı-2: AFRİN 

Tokat’ta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geceler bitmez, bizi izlesinler. Önümüzdeki günlerde güney sınırımızı terör örgütünden arındırma operasyonunu Afrin ile devam ettireceğiz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı binlerce vatandaş karşıladı. Olağan kongre öncesi vatandaşlara seslenen Cumuhurbaşkanı Erdoğan ABD’ye ve Pensilvanya’ya önemli mesajlar gönderdi. 

AK Parti Tokat Olağan İl Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin operasyonu için “Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Biz her şeye rağmen bölgede ABD ile birlikte hareket edeceğimize inanıyorum” diyerek şöyle konuştu: Biz kendilerinden Türkiye’nin meşru çabalarına destek olmalarını bekliyoruz. Dostlarımızdan böyle hassas bir meselede kendilerine yakışan bir tavır içinde olmalarını bekliyoruz.

HAFTAYA BAŞLIYORUZ

“Bir gece ansızın gelebiliriz. Geceler bitmez. Geceler çok özgürlüklere gebedir. Bizim gecelerimiz de bunlara çok gebe. Bizi izlesinler. Nasıl Fırat Kalkanı’nı başarı ile neticelendirdiysek sonraki operasyonları da zafere taşıyacağımıza inanıyorum. Önümüzdeki günlerde güney sınırımızı terörden arındırma operasyonu Afrin ile devam ettireceğiz.

TOPUNUZU MEZARA GOMERİZ

Erdoğan: Şu anda sınırlarımızdaki en ufak bir taciz bizim için işaret fişeğidir. Bizim nazarımızda PKK neyse DEAŞ da odur. FETÖ ne kadar vahşi örgütse, DHKP-C de YPG de öyledir. Şimdi ABD isimlerini değiştiriyor ama biz yutmuyoruz. İkide bir isim değiştirerek bizi mi aldatacaksın? Tüm Batı’ya sesleniyorum. Terör örgütlerinin bir başka terör örgütü ile mücadelesine fırsat veren ülkeler ilişkilerimizi zedeliyor. Birileri kısa vadeli çıkarları adına bu katil sürüleri arasında ayrım yapabilir. Ama Suriye ve ülkemizdeki teröristleri biz çok iyi biliyoruz. Türkiye bu şer şebekelerinin topunu birden mezara gömebilecek imkana sahiptir. 

Erdoğan Tokat’ta sevgi seliyle karşılandı. Bir vatandaş Erdoğan’a çay ikram etti. Objektiflere takılan bu sıcak kareyi Erdoğan sosyal medyadan “Çaylar Tokatlı kardeşlerimizden...” ifadeleri ile paylaştı.

Sen millete ihanet ettin bedeli ağır olacak 

Erdoğan: Zannediyor ki Amerika ölene kadar beni koruyacak. Kullanıp kullanıp kirli bir çamaşır gibi kapının önüne koyacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Pensilvanya’ya önemli mesajlar gönderdi: Bu vatanı böldürtmeyeceğiz. Kim ki gayret eder; askerimizle, polisimizle, jandarmamızla, güvenlik korucularımızla, millet olarak F-16 oluruz, helikopterlerimizle, tank, toplarımızla beraber bunların inlerine kadar girdik, giriyoruz ve gireceğiz. 780 bin kilometre kare şehit kanları ile yoğrulmuştur. Pensilvanya’da ne işin var? Zannediyor ki Amerika ölene kadar beni koruyacak. Seni biraz daha kullanır, ondan sonra kirli çamaşır olarak kapının önüne atar. Sen millete ihanet ettin, bunun bedelini ağır ödeyeceksin. 

Haşhaşiler bitiyor daha da güçleniyoruz 

“FETÖ’cü hainlere döktükleri kanın hesabını hukuk içinde soruyoruz, sormaya devam edeceğiz” diyen Erdoğan şöyledevam etti: PKK’dan bazı dersler aldılar, onların dağlarda inleri vardı. Bakalım bunların inleri neresi? Geçen gün bir tuvaletin arkasından bir yerlere giriyorlardı. Pensilvanya’daki şarlatan kendi hırsı için takiyyeyi kutsallaştırarak kendine yeni bir din ihsas etti. Devletimizin bünyesi FETÖ’nün haşhaşilerinden arındıkça daha güçlü hale geliyoruz. 

Milli mutabakatla CHP dersini alacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tokat’ta sevgi seliyle karşılandı. Erdoğan burada yaptığı konuşmasında Devlet Bahçeli ile ittifak görüşmelerine değindi. “Milli mutabakatımızla beraber Türkiye, yeni bir dönemin önünü açacak.” diyen Erdoğan “Milli mutabakatı hep beraber sağlayacağız, tavanda da tabanda da karşımızdaki o CHP zihniyeti bu milletten gereken dersi alacak” ifadelerini kullandı. 

TOKAT’A YENİ HAVALİMANI MÜJDESİ 

“Son 15 yılda Türkiye’nin tamamı büyüdü. Sizler AK Parti dönemlerinde Tokat’ın nereden nereye geldiğini çok iyi biliyorsunuz. Tokat’a 15 yılda 255 km bölünmüş yol yaptık” diyen Erdoğan şöyle devam etti: Şu anda yapımı devam eden 9 adet yol projemiz var. Hedefimiz Tokat’ımıza yakışır yeni bir havalimanı yapmak için kolları sıvıyoruz. Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı geliyor.

2020’de bitecek

2020 yılında tamamlamayı hedefliyoruz. Tokat 3 baraj ve bir gölet inşaa ettik. 9 barajın yapımı devam ediyor. Tokatlı çiftçilerimize 2017’de 93 buçuk milyon lira destek verdik. Bay Kemal de diyor ki çiftçiler yok oldu. Kemal senin böyle bir derdin yok. Bay Kemal bunu duy, 15 yılda Tokatlı çiftçilerimize 805 milyon tarımsal destek verdik. 

Biz de yumruklar değil sevgi konuşur

Erdoğan: Hamdolsun bizim kongrelerimizde birileri gibi yumruklar konuşmaz. Bizim her kongremiz kardeşliğimizi perçinlediğimiz kongrelerdir. Bizim her toplantımız istikbalimize yönelik önemli kararlar aldığımız kongrelerdir. 

KİT’İ BİT’İ YOK! HERKES KADROLU! 

Tokat’ta halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokat’taki KİT’lerin “Kadro isteriz” sloganına karşılık KİT’te çalışan taşeron işçilere seslendi. Biz sözü bir kere söyleriz. KİT’lerin de BİT’lerin de kadroları normal taşeron gibi değil. Ne gibi olacak? KİT’ler şu anda hangi anlayışla, hangi sistemle çalışıyorsa orada olanlar da aynı sisteme dahil olacak. Oraya girecek. BİT’lerdekiler de aynen, yani biz aradan komisyoncuları ne yaptık, kaldırdık. Olay bu. 

YOZGAT PROGRAMINA HAVA ROTARI 

Hava muhalefeti dolayısıyla Yozgat’a inemeyen Erdoğan’ı Zile’de coşkulu bir kalabalık karşıladı.

Tokat’tan havalanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan helikopter, olumsuz hava koşulları nedeniyle Yozgat’a inemeyince Zile’ye zorunlu iniş yaptı. Zileliler Erdoğan’ı coşkuyla karşıladı. Belediye hoparlöründen “Sayın Cumhurbaşkanımız program dışı ilçemize uğramıştır” şeklinde anons yapıldı. Erdoğan’ın geldiğini duyan vatandaşlar ise stadyum önüne akın etti. Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, “Cumhurbaşkanımıza sorunlarımızı, taleplerimizi ilettik. Bize müthiş bir şans oldu. Adeta başımıza devlet kuşu kondu. İlk defa 25 dakikada ilçemizde” dedi.

ERDOĞAN’I BEKLEDİLER

Nikah masasından kongre salonuna 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı AK Parti Yozgat 6. Olağan Kongresi için spor salonu çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği genel kurul öncesinde 18 yaşındaki Eda ve 24 yaşındaki Hakan Korkmaz çifti de gelin ve damatlıkları ile spor salonu önünde bekledi. Erdoğan’ı çok sevdiğini söyleyen Hakan Korkmaz, “Cumhurbaşkanı’nı çok seviyorum, onu görmek için 50 kilometrelik yoldan geldik. Onu çok seviyoruz ve görmek istiyoruz” dedi.

İLK KEZ YOZGAT’TA KULLANILDI

360 derece görüntü alabilen kamera! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Yozgat’taki il kongresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. 360 derece açıyla salondan görüntü alabilen özel güvenlik kamerası da ilk kez bu kongrede kullanıldı.Kamera Erdoğan’ın konuşma yaptığı platforma yerleştirildi.