'Fırsatçıya Osmanlı tokadını vuracağız'

Esnaflara seslenen Başkan Erdoğan “Geçmişte esnaflık yapmış bir kardeşiniz olarak sizi en iyi ben anlarım. Ekonomik tetikçilere Osmanlı tokadını birlikte vuracağız” dedi. 

Ankara’da Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu toplantısında konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, artan gıda fiyatları ve tanzim satış noktalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Fiyat fırsatçılarına çok öfkeli olduğunu belirten Erdoğan, tanzim satış noktalarının seçim sonrası belediyelerin organizasyonu ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu ile ilgili bakanlıklar eliyle Türkiye’nin en ücra noktalarına kadar götürülebileceğini söyledi. Erdoğan, “Amacımız asla esnafımıza rakip olmak, onların ekmeğiyle oynamak değildir. Ekonomik tetikçiye Osmanlı tokadını hep birlikte vuracağız” dedi. 

FIRSATÇI YOLA GELECEK 

Başkan Erdoğan’ın açıklamaları şöyle: “Sebze, meyve tanzim satışında olduğu gibi aynı uygulamayı temizlik ve bakliyat ürünlerinde de uygulamayı düşünüyoruz. Bizim amacımız fırsatçılara ders vermektir. Milletimizin sırtına kene gibi yapışan fırsatçıların yola geldiğini gördüğümüzde artık bu tür yöntemlere ihtiyaç kalmayacaktır.” 

FİYATLAR AŞAĞI İNDİ 

Erdoğan şöyle devam etti: “Zincir marketler diyoruz ya şimdi bana buradan kızacaklar biliyorum. Çağrılarımıza rağmen fiyatları indirmediler. Ama şu uygulamayı başlattık, zincir marketler de fiyatları indirmeye başladı. Bugünkü mesele kuru ekmek bulmak değil sofrayı donatmak meselesidir. Bu hayat standartlarını talep etmek vatandaşlarımızın hakkıdır. Bizim de bu standartlarımızı sağlamak görevimizdir. Biz milletimizi dünyanın en ileri ülkelerinin standartlarına çıkarma sözü veriyoruz." 

ELİF ÜZERİNDA AHİLİK DUASI

Başkan Erdoğan’a esnafla buluşma anısına, TESK Başkanı Bendevi Palandöken tarafından üzerinde ahilik duasının yer aldığı elif harfi şeklindeki hediye takdim edildi. Erdoğan, Palandöken’i esnafa alkışlattı. 

Akşener'e tanzim cevabı

Başkan Erdoğan esnafa yönelik konuşmasında isim vermeden İP Genel Başkanı Meral Akşener’in önceki günkü grup toplantısında sebze fiyatlarıyla ilgili sözlerine cevap verdi. Erdoğan şöyle konuştu: “Çıkmış bir genel başkan bayan “ben bunları birbirine karıştırıyorum” diyor. Sen siyaseti birbirine karıştırıyorsun. Milletimizin üst üste yaşanan seçimler sonrası yorulduğunu biliyoruz. 

İnşallah Türkiye 31 Mart seçimleri sonrası 4,5 yıl kesintisiz bir istikrar dönemine kavuşacaktır. Bu devlet bu millet tarihinde 1915’te Çanakkale’de bir tas çorbayı kardeşi Mehmet ile paylaşan bir kültürün mensubudur. Bizim karşımıza patates, domates, patlıcanla çıkanlar inanın stoklarda bunları çürütmüşlerdir. Bunları yakaladık. 

Albayrak’a teşekkür

Kullandırılacak 200 bin lira ila 500 bin lira arasındaki kredinin hayata geçirilmesinde önemli rol oynayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a esnaf teveccüh gösterdi. Bugüne kadar 2 milyona yakın esnafımıza 100 milyar lira kredi verildi.

CHP’de Kandil’in sözü geçiyor 

Erdoğan Mamak’taki Üreğil Millet Bahçesi’nde düzenlenen tolu açılış töreninde konuştu. Konuşmasında sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, “3-5 oy daha fazla alabilmek için gittiler, terör örgütlerinin siyasi uzantılarıyla pazarlığa oturdular. Türk siyaseti açısından gerçekten utanç verici sahnelere şahit oluyoruz. Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu parti olmakla övünen CHP’de Kandil’deki terör baronlarının sözü geçiyor” dedi. 

ZIVANADAN ÇIKTILAR

Erdoğan şöyle devam etti. “Yanlarına Kandil’den verilen emirle bölücü terör örgütünün siyasi uzantısı olan HDP’yi, İP’i, SP’yi almışlar. Son günlerde kendilerini iyice kaybettiler. Daha önce milleti denize dökmekten bahsediyorlardı. Şimdi mezar kazmaktan bahsediyorlar. TV ekranlarında yorumcuları, sözde sanatçıları aracılığıyla size, bize olmadık hakaretler ediyorlar. Şahsımı ipe götürmekle, zehirlemekle tehdit edecek kadar zıvanadan çıktılar.”