Bahçeli: Fiili durumu isteyenler ikinci dalga darbeciler

MHP lideri Devlet Bahçeli: Türkiye'de fiili durumun devamını arzulayanlar, 15 Temmuz'dan sonra çok ciddi olayların yaşandığı bir ortamda kaos, kriz arzulayanlar, ikinci dalga darbecilerdir. Bunu göreceksiniz.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında ve çıkışında gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Başkanlık ve yeni anayasanın referanduma götürülmesi yönündeki çağrısına gelen eleştirilere tepki gösteren Bahçeli, “Türkiye'de fiili durumun devamını arzulayanlar, 15 Temmuz'dan sonra çok ciddi olayların yaşandığı bir ortamda kaos, kriz arzulayanlar, ikinci dalga darbecilerdir. Onu da önümüzdeki günlerde hep beraber görürsünüz" dedi.

MECLİS’TE NEYSE O 

Bahçeli, “TBMM’de evet, referandumda hayır diyecekmişiz. Bunu söylüyorlar. Havet nasıl olacakmış? Önemle ifade ediyor, altını kalın olarak çiziyorum; Milliyetçi Hareket Partisi’nin TBMM’de tercihi ne olursa, milletin karşısında da tıpatıp aynısı olacaktır. Neysek oyuz, neye inanıyorsak onu söyleriz" açıklamasında bulundu.  Bahçeli, referanduma karşı çıkan MHP'li muhalifler içinse "Yurtta Sulh Konseyi başarılı olsa, darbe anayasasına ne diyeceklerdi?" yorumunu yaptı.

Allah’tan Küçükkaya 

AK Parti'den, onaylamadığınız bir teklifi gelirse referanduma karşı çıkar mısınız? sorusuna Bahçeli, "Hele bir gelsin görelim bakalım, başkaları gibi önceden bir karar vermek de doğru değil. O CHP'nin işidir. Bir de sütünü içerken İsmail Küçükkaya'nın işidir. İsmail Küçükkaya da Allah muhafaza büyükkaya olmamış, olsaydı başımız beladan kurtulmazdı" dedi. 

Başika ile Hakkari eşdeğerdir

"Türkiye, Musul operasyonun her aşamasında rol almalı, aktif ve zorlayıcı olmalıdır. Hiç kimse Türkiye’nin toprak bütünlüğüyle birlikte soydaşlarının dokunulmaz haklarını savunmasından gocunmamalıdır. Bağdat yönetiminin Başika’daki askeri varlığımız üzerinden ileri geri konuşması esasen yersiz olduğu kadar Türkiye husumetinin de bir yansımasıdır. Şu anda Başika’dan çekilmek Hakkari’den çekilmekle eşdeğerdir." 

Açıklamalar ümit verici

Başbakan Yıldırım, MHP lideri Bahçeli'nin başkanlık sistemi konusundaki açıklamalarının çözüm yolunu açmak için ümit verdiğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım MHP lideri Devlet Bahçeli’nin başkanlık sistemi ve yeni anayasa konusundaki açıklamalarını değerlendirdi.  "Sayın Bahçeli’nin açıklaması üzerine bir şey dememiz doğru olmaz" ifadelerini kullanan Başbakan Yıldırım şöyle konuştu:

SÖZ SÖYLEMEK OLMAZ

 "Sayın Bahçeli'nin lafı üzerine laf söylemek olmaz. Ne diyorsa odur. Sayın Bahçeli baştan beri bunu diyor: 'Bu bir krizdir. Bu sorun daha fazla ülke gündeminde kalmamalıdır. Bizim siyaset olarak çözemediğimiz bu sorunu milletin önüne götürüp çözümün yollarını açmalıyız.' Biz de tam bunu söylüyoruz. O bakımdan olayı böyle anlamak lazım." Yeni anayasa teklifini en kısa zamanda Meclis'e getireceklerini vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, "Bizim görevimiz milletin istediği anayasayı hazırlığı yüce Meclis'e sunmaktır. Ondan sonra görev Meclis'indir. Sayın Bahçeli’nin bugüne kadar yaptığı açıklamalar ümit vericidir. Yapıcı açıklamalardır. Biz olumlu katkı yapacakları yönünde anlamaktayız. Sayın Kılıçdaroğlu ile de icap ettiğinde her zaman görüşürüz" açıklamasında bulundu.