FETÖ’nün korkulu rüyası olduk!

AKŞAM 17/25 Aralık sonrası o alçakların hep ensesindeydi. Haberleriyle vatan hainlerini deşifre ederek, FETÖ gerçeğini manşetleriyle duyurdu.

1

AKŞAM, paralel yapı ile etkin bir şekilde mücadele etti. Attığı birçok manşetle hain yapıyı deşifre ederek Türk halkının ve kamuoyunun bilinçlenmesine ciddi katkılar sağladı. AKŞAM, 15 Temmuz gecesinde Türkiye’yi ‘darbe’ adı altında işgal ederek bölmeye çalışan ve karşılarında duran Türk halkına acımasızca ateş açan bu kirli yapının tezgâhlarını korkusuzca ortaya döken lokomotif yayın organları arasında yerini aldı. İşte gündemi belirleyen o manşetler: 

                                         

5 MART 2014  MiT’i dinleyen TIR casusları   

5 Mart 2014’te AKŞAM Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu köşesinde Jandarma içinde MİT’i dinleyenlerin Adana’daki TIR skandalına adı karışan personelle organik bağı olduğunu kaleme aldı. Kelkitlioğlu, “MİT’i dinleyenler TIR Casusları” başlıklı yazısında Genelkurmay Başkanlığının, Jandarmanın içine sızan bu yapıdan rahatsız olduğu vurguladı.   

17 MAYIS 2016  20 bin avukata ‘seferberlik’

AKŞAM Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, 17-25 Aralık sonrasında polis içindeki yapılanmasına büyük darbe indirilen FETÖ’nün bu kez askeriyedeki varlığını güçlenmek için Gülen’in talimatıyla özel yetiştirilmiş avukatlara ‘astsubay olun’ emri verdiğini deşifre etti. 

19 Haziran 2016  ABD’nin kirli darbe planları

AKŞAM, eski ABD Başkanı Bush’un Danışmanı John Hannah’ın yazısındaki o alçak planı da manşetine taşıdı. “ABD’nin Erdoğan’la hesaplaşma zamanı gelecek” diyen Hannah'ın o kanlı 3 olasılığı şuydu: AK Parti’yi bölmek, Gezi benzeri olaylar çıkarmak ve askeri darbe... 

 

3 Mayıs 2016 Suikast öncesi takip!

AKŞAM, 3 Mayıs 2016’da “Dink Cinayetinin Kayıp Failleri” manşetiyle jandarmanın Dink suikastında etkin rol oynadığını gündeme getirmişti. Kamera kayıtlarında, jandarmalar suikastı gerçekleştiren Samast’ı adım adım takip ederken görülüyordu. Darbe girişiminde ön saflarda hep üst düzey jandarmalar vardı. Ve o hainler 15 Temmuz sonrası tutuklandı.

24 Haziran 2014  Gülen’in kalemşörü 

Murat Kelkitlioğlu “Öcalan’la poz için sıraya girdiler” başlıklı köşe yazısında PKK’nın yayın organı Özgür Gündem gazetesindeki nöbetçi yayın yönetmeni rezaletine ilk koşan isimlerden birisinin de Said Sefa olduğunu ifade etmiş, “fuatavni” hesabını ilk açan kişi olduğu yazmıştı. “Fuatavni” operasyonları çerçevesinde tutuklanan isimlerden biri de Said Sefa oldu. 


 1 Temmuz 2016 O dosya çok can yaktı!

Kelkitlioğlu, paralel hainlerin merhum genel başkan Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düşürülmesi olayında rol oynadıklarını okurlarına şöyle duyurdu: Hem Hrant Dink, hem de Necip Hablemitoğlu cinayetlerinin arkasında olduğu gibi Yazıcıoğlu’nun ölümünün arkasında da ‘paralel çete’nin izi gözüküyor. Yazısından birkaç gün önce Gülen aleyhine kitap hazırlayan gazeteci Haydar Meriç’in cesedinin bulunmasınada dikkat çeken Kelkitlioğlu, cinayeti organize eden 9 paralel polisin tutuklandığını da belirtti.

14 Temmuz 2016 Kılıçla kutsanan darbeye kalkıştı

  Darbe girişiminden 1 gün önce "Pensilvanya’da kılıçla kutsanan subaylar kim?” başlıklı makalesinde Kelkitlioğlu, Gülen’in TSK'daki yapılanmasını "Teğmenden albaya kadar olanlar Yıldız Grubu, kurmay albay ve generaller Kılıç Grubu" olarak ayırdığını yazdı. Başarılı subayları Gülen'in kılıçla kutsadığını belirten Kelkitoğlu yazısını şöyle sonlandırmıştı: Soruşturma ilerledikçe kılıçla kuşanan albay ve generalleri göreceğiz!