FETÖ’den bir parmak parti ‘BAL’ı

Dershanelerin kapatılmasıyla AK Parti’den istifa eden İdris Bal’ın, 17-25 Aralık sürecinin ardından rotasını Pensilvanya’ya çevirerek Gülen'in telkinleriyle Demokratik Gelişim Partisi’ni kurduğu ortaya çıktı.

Konya’daki FETö soruşturmasında örgütün mahrem ağabeylerine yönelik operasyonda ifade veren  itirafçı, bir dönem danışmanlığını yaptığı eski milletvekili İdris Bal'ın AK  Parti'den istifa ve parti kurma sürecini anlattı.

Dershanelerin kapatılmasının ardından istifa eden Bal’ın 17-25 Aralık sürecinin ardından örgütle yakın teması olduğunu ifade eden itirafçı şöyle devam etti: İstifa sonrası Bal, yeni bir çevre edinme konusunda çok çaba sarf ediyordu. 17-25 Aralık sürecinden sonra gelişmelere tüm gayretleri yeni bir parti kurmak içinmiş. 

3-4 kez yeşil ile görüştü

Örgütün en önemli kurumlarından gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın başkanı Mustafa Yeşil ile hatırladığım kadarıyla 3 veya 4 kez görüşmüştür.

Yine bu dönemde bir kez Amerika'ya gitti. Tahminime göre Fetullah Gülen ile görüştü. Çünkü bu seyahatinde o ülkede önceden planlanmış bir programa katılmamıştı.

Bu görüşmeleriyle ilgili de randevu işlemlerini danışman olarak bizler yapıyorduk. 17-25 Aralık'tan sonra 2014 başında yaptığı toplantılarda, AK Parti Hükümeti'nin gidebileceği ve merkez sağda boşluk oluşabileceğinden bahsediyordu. Bal'ın bu söylemlerinden, aklındaki gerçek fikrin ve amacın yeni bir parti kurma, oluşuma gitme olduğunu, bu konuşmaları sonrası  öğrenmeye başlamıştım. 

Hakan Şükür ile sık sık buluşuyordu

'Bal, siyaset camiasından bazı isimlerle bir araya geliyordu. Özellikle kendiyle aynı süreçte istifa eden vekillerle bir araya geliyordu" diyen itirafçı şöyle devam etti: Maddi olarak güçlü ve Türkiye'de tanınan bir isim olması sebebiyle Hakan Şükür ile sık bir araya gelmeye çalışıyordu. Bu süreçte Şükür'ün de aralarında bulunduğu AK Parti'den istifa eden vekillerle Ankara'da bir restoranda toplantı yaptılar. Bal, bahsi geçen vekillerle birebir görüşmeye devam etti.