FETÖ okulundan çıkma DEAŞ'lı

FETÖ kolejinden çıkma DEAŞ'lı. Reyhanlı'da sınırda yakalanan terör örgütü DEAŞ üyesi Yeni Zelanda vatandaşı Saed Aden'in, FETÖ'nün sözde ‘altın nesil' yetiştirdiği Işık Koleji'nden mezun olduğu ortaya çıktı.

Terör örgütü DEAŞ üyesi Saed Aden, 14 Şubat 2021'de Suriye'den yasadışı yollarla Türkiye'ye geçmeye çalışırken Hatay Reyhanlı'da yakalandı. Aden sorgusunda DEAŞ'la ilgili bildiklerinin yanı sıra kendisiyle ilgili dikkat çekici bir bilgi verdi. Aden ifadesinde, Somali asıllı olduğunu, Yeni Zelanda'da doğduğunu daha sonra ailesiyle birlikte Avustralya'ya taşındıklarını anlattı. Melbourne'de bulunan FETÖ okulu Işık Koleji'nde okuduğunu, kendisiyle birlikte 5 kardeşinin daha FETÖ kolejinde eğitim aldığını belirten Aden'in, Işık Koleji'nin, FETÖ için "Altın Nesil" yetiştirmeyi amaçlayan bir pilot okul olduğunun söylendiğini kaydetti. Aden'in, okulda sık sık FETÖ elebaşının kitaplarının okutularak, vaazlarının dinletildiğini söylediği öğrenildi.

İTİRAFÇI FETÖ'CÜ ANLATTI

MİT'E GİRMEK İSTEYENLERE ÖZEL ÖRGÜT EVİ

FETÖ soruşturması kapsamında sahte kimlikle yakalanıp tutuklanan "FETÖ'nün askeri ataşeler sorumlusu" F.A., itirafçı oldu. F.A., örgüt evlerinde hazırlanarak MİT, Sayıştay denetçiliği ve kaymakamlık sınavlarına girdiğini, müfettiş olduktan sonra da diğer örgüt mensuplarının sınavlara hazırlandığı evlerde görev yaptığını anlattı. F.A, Ankara'da MİT'e girmek için sınavlara hazırlanan öğrencilerin kaldığı evler olduğunu, kazanamayanların da KPSS evlerine gönderildiğini dile getirdi.