FETÖ en büyük desteği darbecilerden gördü

Müftülere seslenen Başkan Erdoğan FETÖ için, “Bu hastalığın bünyeye nüksetmesi eskidir. En güçlü desteği 12 Eylül darbesi ile 28 Şubat’ta görmüştür” dedi.

1

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 35. İl Müftüleri Toplantısı’nda FETÖ’yle mücadele konusunda önemli açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz ve FETÖ konusunda açık yüreklilikle özeleştiri yapılması gerektiğini belirten Erdoğan’ın açıklamaları şöyle: 

UZUN YILLAR FARK EDİLEMEDİ

FETÖ ihanet çetesinin 40 yıl boyunca devlet ve toplum yapımıza sirayet edebilmesi bu noktada bazı eksikliklerin olduğunu gösteriyor. Nasıl olup da böyle bir örgüt dünyanın 160 ülkesinde nüfuz edebilmiştir. 28 Şubat döneminde imam hatiplerin kapısına kilit vurulması FETÖ’ye arayıp da bulamadığı fırsatları vermiştir. 

GELİŞMESİ TESADÜF DEĞİL

FETÖ bir sebep değil, arızi bir sistemin sonucudur. Bu hastalığın devlet ve toplum bünyesine nüksetme durumu ise oldukça eskidir. En güçlü desteği 12 Eylül darbesiyle 28 Şubat’ta görmüştür. Örgütün bu iki dönemde serpilip büyümesi asla tesadüf değildir. Bu zat kendisinin peşine takılanların imam hatiplere gitmelerine fırsat vermedi. Çünkü hesap başkaydı. FETÖ ile gerçek anlamda mücadele sadece bizim dönemimizde yapılmıştır. Ama biz de geç kaldık ve geç kalışın bedelini de maalesef ödedik. 

Başkan Erdoğan, resmi ziyaret için Ankara’ya gelen Romanya Başbakanı Viorica Dancıla’yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.

KÜÇÜK CİHATTAN BÜYÜK CİHADA 

Yaşadıklarımızdan ders çıkararak bir daha böyle acı hadiseleri yaşamamak için gereken tedbirleri alacağız. Tüm çabalara rağmen tehlikenin atlatıldığını söyleyemeyiz. Küçük cihattan büyük cihada geçtiğimiz bir dönemdeyiz.

MEYDAN SOYTARILARA KALIYOR

Bizim hocalarımız inisiyatif almadığı zaman, meydan FETÖ elebaşı gibi şarlatanlara, hurafeci cahillere, televizyonlarda sazlı, danslı program yapan soytarılara kalıyor. Din ile diyanet ile hatta ve hatta milletimizin asgari ahlak standartlarıyla bağlantısı olmayan şahıslar ortalıkta İslam adına ahkâm kesiyor. Arayış içindeki insanlarımızı da kurdukları bu tezgâha düşürebiliyorlar. Camilerimizi salt namaz kılıp sonra herkesin dağıldığı, cami kapılarının da kilitlendiği mekânlar haline getirmemeliyiz. Bu, Beytullah’ın şubeleri olan bu mübarek çatılara yapılabilecek en büyük haksızlık olur. Onun için camilerimiz sürekli açık olmalı.  

Can damarlarını birer birer kesiyoruz 

17-25 Aralık girişimini sonrası yürüttüğümüz mücadele olmasaydı 15 Temmuz’un sonuçları farklı olurdu. FETÖ’ye diyet borcu olanlar 15 Temmuz ihanetini asla görmüyor, kabullenmiyor. Siyasi rant uğruna FETÖ’nün televizyon kanallarında arzı endam etmekten hicap duymadılar. 251 insanımızın şehit olması bu şahısların gözlerindeki gaflet perdelerini kaldırmaya yetmedi. Sözde adalet yürüyüşleriyle örgütün propagandasını yapmaya kalktılar. Doğru bildiğimiz, ülkemiz ve milletimizin hayrına olduğuna inandığımız politikaları, kim ne derse desin uygulamaya devam edeceğiz. FETÖ’nün can damarlarını birer birer kestik, kesiyoruz. Diğer taraftan aynı çevreler sadece FETÖ meselesinde değil DEAŞ ve bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirdiğimiz operasyonlarda da benzer bir tavır takınmışlardır. Biz rotamızı bugüne kadar bu çevrelerin davranışlarına göre çizmedik, çizmiyoruz. 

Katar Başbakan Yardımcısı’nı kabul etti

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Katar Başbakan Yardımcısı ve Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Khalid Bin Mohammed Al Attiyah’ı kabul etti.

Bugün görüşecekler

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün saat 14’00’te bir araya gelecek. Erdoğan ile Bahçeli’nin görüşmesinde yerelde ittifak meselesinin ele alınması bekleniyor.