FETÖ 5 bin kişiyi işsiz bıraktı 

Uşak'ta hazırlanan FETÖ iddianamesinde işadamlarını nasıl sindirdiği, en ince detaylarıyla anlatıldı. FETÖ, kendilerine himmet vermeyen 5 bin işçinin çalıştığı USAŞ şirketini vergi kaçırdığı suçlamasıyla batırdığı ortaya çıktı. 

DEVRiM TOSUNOĞLU

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri FETÖ soruşturmaları kapsamında hazırladıkları dosyaları savcılığa sundu. Hazırlanan iddianamede örgütün, sistemli bir şekilde işadamlarını nasıl sindirdiği, himmet ağının nasıl oluşturulduğu anlatıldı. FETÖ  kendilerine himmet vermeyen  USAŞ şirketini vergi kaçırdığı suçlamasıyla batırdığı ortaya çıktı. Şirket sahibi işadamı Asım Kalelioğlu FETÖ'nün sşirketini nasıl batırdığını ifadesinde anlattı. 

14 BİN DOLAR İSTEDİLER 

"Cemaatin önde gelen isimlerinden olan Hazim Sesli ile aram işimden dolayı çok iyiydi" diyen Kalelioğlu, "Bu şahıs 2011 yılı öncesi devamlı işyerime gelir giderdi ve ticari olarak ta bu şahsın şirketleri ile faaliyetimiz vardı. Hazim Sesli yanıma cemaatin imamı olarak tanıttığı Cemalettin Baştuğ ile geldiğinde, yurt dışındaki hatırladığım kadarıyla Güney Afrika’daki bir okul için benden 14 bin dolar para istemişti. Bu oluşuma bu parayı vermek istemedim” dedi. 

Bankalar hacize başladı

Jandarmayla fabrikasının basıldığını ve kacakçılıktan işlem yapılarak evraklara el konulduğunu söyleyen  Kalelioğlu, "Paralel yapının bankası Bank Asya haciz işlemleri başlattı. Bunun üzerine ben çalışamaz hale geldim. Benim ticari hayatımı ve benim çalıştırdığım şirketten ekmek yiyen 5 bin kişinin ekmeğine mani olarak işsiz kalmalarına sebep oldular” şeklinde konuştu.