Fatih, ‘Eski İstanbul’ olacak

AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım, Fatih İlçesi’nin “Eski İstanbul” adıyla yeniden düzenleneceğini, çirkin yapılardan ve araçlardan arındırılacağını söyledi.  

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, TRT’de katıldığı programda kamuoyunun merak ettiği Haydarpaşa Garı planıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “Haydarpaşa, Anadolu yakasının yaşam merkezi olacak” dedi. Yıldırım İstanbul’a nüfusunun iki katı turist getirtecek fikrini de ilk kez açıkladı. Binali Yıldırım “Fatih’i eski İstanbul olarak ilan edeceğiz” diye konuştu. 

Yıldırım şunları söyledi: “Fatih’te aralara serpiştirilmiş çirkin yapıları kaldırıp, tamamını, baştan sona tarih kokan, kültür ve inanç zenginliğimizi yansıtan bir tarihi mekân, eski şehir kavramını yerleştireceğiz ve oralar yayalaştırılacak. Haydarpaşa Garı için de bu bölgenin planları yapıldı. Burayı Anadolu yakasının tam bir yaşam merkezi haline getireceğiz. Öyle alışveriş merkezi, binalar falan yok. Müze, kütüphane şeklinde düzenlenecek.” 

30 BİN YAPI DÖNÜŞECEK 

Kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi veren Yıldırım, “İstanbul büyük bir deprem tehdidiyle karşı karşıya. Acilen dönüştürülmesi gereken 30 bin yapı var" dedi.

Yıldırım’dan veda yemeği 

Binali Yıldırım, eski TBMM başkanları ve 27. Dönem milletvekillerine bugün saat 20.00’de TBMM Tören Salonu’nda veda yemeği verecek. Meclis Başkanı seçilinceye kadar bu görevi MHP'li Celal Adan yürütecek. 24 Şubat'ta TBMM Başkanı seçilecek.