Ezanlar susmayacak bu bayrak inmeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’teki alçak terör saldırısının ardından yaptığı açıklamada, etnik ve mezhep temelli kışkırtma senaryolarının tutmayacağını söyledi.

1

Gaziantep’teki hain terör saldırısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehitlere rahmet, yaralılara şifa diledi. Gaziantep’in terör örgütlerinin farklı yöntemlerle ama aynı amaca yönelik gerçekleştirdiği eylemlerden birine maruz kaldığını belirten Erdoğan, “Bir kez daha altını çizerek belirtmek istiyorum ki, ülkemiz ve milletimiz için 15 Temmuz silahlı darbe girişiminin ve o gece kaybettiğimiz 240 vatandaşımızın faili FETÖ’yle, sadece son bir ayda asker, polis ve köy korucularından oluşan 70 güvenlik görevlimizin katili PKK’yla, Gaziantep saldırısının muhtemel faili DAEŞ arasında hiçbir fark yoktur” dedi. 

BAŞARAMAYACAKSINIZ! 

Bu örgütleri ülkemizin ve milletimizin üzerine saldırtanlara yine aynı mesajı verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başaramayacaksınız! Türkiye’de ezanları susturmaya, bayrağı indirmeye, vatanımızı bölmeye, milletimizi parçalamaya, bu eli kanlı örgütlerin ve arkalarındaki güçlerin, nefesi de takati de yetmeyecektir. Türkmen'iyle, Arap'ıyla, Kürt'üyle aziz milletimizi oluşturan tüm unsurların bir arada huzurla yaşadığı, aynı ortak geleceğe umutlarını bağladığı Gaziantep’te, saldırının yapıldığı yer ve hedef alınan kitle, ne tür bir oyun oynanmaya çalışıldığını açıkça göstermektedir. Türkiye’ye güçleri yetmeyenlerin, etnik ve mezhep temelli hassasiyetler üzerinden vatandaşlarımızı birbirlerine karşı kışkırtma senaryoları tutmayacaktır. Milletimiz, 30 yılı aşkın süredir PKK eylemlerinde, 15 Temmuz gecesi FETÖ ihanetinde, DAEŞ’in yıllardır yaptığı canlı bomba eylemlerinde, bu oyuna gelmeyeceğini sayısız defa ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı.

Şehitler için verilen mevlide katıldı

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan danışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank ve şehitler için Şehzadebaşı Camii'nde okutulan mevlide katıldı. Geniş güvenlik önlemleri altında camiye gelen Erdoğan'a, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, oğlu Bilal Erdoğan eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın camiye girişinden sonra da TBMM Başkanı İsmail Kahraman da camiye geldi.

Millet olarak bu oyuna gelmeyeceğiz

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Gaziantep’te gerçekleştirilen terör saldırısını yaptığı yazılı bir açıklamayla kınadı. DAEŞ'in hain saldırısını lanetleyen Meclis Başkanı İsmail Kahraman, "İç ve dış şer odaklarıyla onların işbirlikçileri bilmelidirler ki toplum olarak biz bu oyunlara gelmedik ve gelmeyeceğiz. Millet devlet el ele, hep birlikte bu terörün ve acıların üstesinden geleceğiz, milli birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştireceğiz" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz yiğitlerinin ruhlarına dua

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Hüseyin Kısa'nın ailesini ziyaret etti. Erdoğan, ziyaret esnasında şehidin 2 yaşındaki kızı Nisa'yla yakından ilgilendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit düşen Ahmet Kocabay ve Mehmet Şefik Şefkatlioğlu'nun ailelerini de ziyaret etti. Darbe girişimi sırasında şehit olan Emrah Sağaz ile Muhammed Ali Aksu'nun ailelerini de ziyaret eden Erdoğan tüm şehitler için dua etti.

Korkunç gerçek 12-14 yaşında canlı bomba

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'teki saldırıyı 12-14 yaşlarında bir canlı bombanın gerçekleştirdiğini açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ziyareti sonrası gazetecilere bilgi veren Erdoğan, "Şu an itibarıyla 69 yaralı var. Bunların 17’si ağır. Tabii 51 ölüm vakası söz konusu. Daha çok Siirt ve Vanlı vatandaşlarımızın olduğu bir mahallede olay cereyan ediyor" diye konuştu.

Vatandaş ihbar etsin

Birlik ve beraberlikle terörün üzerine gitmek gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimiz nerede olursa olsun tanıdığı bildiği ‘burada yanlış hareketlenme var’ gibi bilgileri aldığı anda bunları güvenlik güçlerimize bildirmelerinde büyük fayda var. İşimizi kolaylaştıracaktır" ifadelerini kullandı.

FETÖ TEMiZLiĞi

Tamamen arınmış değiliz

İBB ziyaretinde 15 Temmuz kayıtlarını izleyen Cumhurbaşkanı, “Vatandaşlarımıza nasıl nokta atışı yaptıklarını gördüm. Temenni ederim ki bundan sona bu tür şeylere rastlamayız. Temenni ederim bu gafiller aynı yanlışı bundan sonraki süreçte yapmazlar. Ben ne silahı kuvvetler ne polis teşkilatımızı bunlardan tamamen arındırılmış kabul etmiyorum şu an. Çalışmalarımız devam ediyor. Bunu temizleyeceğiz, kararlılığımız kesindir" diye konuştu. 

İlk telefon Putin’den başsağlığı mesajı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gaziantep'te yaşanan terör saldırısı sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak başsağlığı diledi. Putin, "Bir kez daha terörün uygar toplumun yasalarını ve insani ahlak kurallarını tanımadığı konusunda emin olduk” ifadelerini kullandı. Rusya Başkanı, yaşananların bir kez daha tüm dünya toplumunun terörle mücadelede güçlerini birleştirmesi gerektiğini hatırlattığının altını çizdi ve Türk partneriyle başta St. Petersburg'da varılan anlaşma çerçevesinde teröre karşı işbirliğini geliştirmeye hazır olduğunu söyledi.

BIDEN'A MESAJ

İpe un serdiklerini söyleyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gülen’in iadesi noktasında ABD’nin tatmin edici davranmadığını belirterek, "Burada ipe un seriliyor. Bunu açık net Biden’a söyleyeceğiz" dedi. Erdoğan, "Dosyalar incelemeye başladıkların söylüyorlar. Ben bunları tatmin edici bulmuyorum. Suçlu iadesi noktasında bir taraf talep ediyorsa, o kişi hangi ülkedeyse isteyen tarafa vermesi gerekir. İşin aslı budur" diye konuştu. 

1921’deki Gazi ruhu bugün de dipdiri ayakta 

Başbakan Yıldırım, “25 Aralık 1921'de Gaziantep'i ‘Gazi’ yapan istiklal ruhu bugün Türkiye'de dipdiri ayakta” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Gaziantep'te düzenlenen terör saldırısıyla ilgili açıklama yaparak, "Bir düğün yerine bomba atacak kadar insanlığa düşman olan terör hiçbir değer tanımayan yüzünü bu kez bir düğün yerini matem yerine çevirerek kendini göstermiştir” dedi. 

GÜN BERAbERLİK GÜNÜ 

“Masumiyete ve hayata kasteden bu alçak terör örgütünün adı ne olursa olsun biz, millet, devlet ve hükümet olarak onunla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” diyen Başbakan Yıldırım, “25 Aralık 1921'de Gaziantep'i “Gazi" yapan istiklal ruhu bugün Türkiye'de dipdiri ayaktadır. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Acımız büyüktür ama herkes emin olsun ki, birlik ve beraberliğimiz iç ve dış bütün bu şeytani saldırıları bozacaktır" ifadelerini kullandı. 

Halkımız tuzakları ezip geçecek güçte

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırının hedefinde Kurtuluş Savaşı'nın simge şehri Gaziantep özelinde bütün Türkiye'nin olduğunun altını çizdi. Kılıçdaroğlu, söz konusu saldırıyla 79 milyon vatandaşın hedef alındığını belirterek, "Bilinmelidir ki bir düğün evine saldıracak kadar sapıkça bir eylemle birlik ve bütünlüğümüzü sarsmayı planlayanlar hain emellerine asla ulaşamayacaklardır. Halkımız yüksek dayanışma ruhuyla kendisine yönelen bütün tuzakları bir kere daha ezip geçecektir" ifadelerini kullandı.

İblis artıkları cezasını bulacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gaziantep'teki terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. Gaziantep'in, dün akşam korkunç bir katliama sahne olduğuna işaret eden Bahçeli, "Anlaşılan odur ki, 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü farklı terör örgütleri kanalıyla sürdürülmek, Türkiye teslim alınmak istenmektedir. Ancak Türk milleti, üzerine yönlendirilen bu kan selinde boğulmayacak, bu kin ve kirli akına asla kapılmayacaktır. İblis artıkları hak ettikleri cezayı bulacaklardır" dedi.

Kaybettiğimiz canları etiketleyemeyiz

Gaziantep’teki saldırının ardından yaralılara acil şifa, şehitlere de rahmet dileyen AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Türkiye'de yaşanan terör saldırılarının etnik ya da mezhepsel olarak ele alınmasının terör örgütlerinin işine yaradığını belirterek, "Gaziantep ve diğer yerlerde kaybettiğimiz canlarımızı etnik ya da mezhepsel etiketlerle ele alanlar büyük yanlış yapıyor. Kaybettiğimiz canları etnik ya da mezhepsel şekilde etiketleyip ardından 'Türkiye iç savaşa gidiyor' demek tam bir sorumsuzluktur" dedi.