'Evet' için 'Voltran' formülü

AK Parti ile MHP’nin anayasa değişikliği referandumunda, yakın işbirliği devam edecek. İki parti 'söylemde birlik' için çalışma yapacak. 'Hayır'cı kesimin yanlış söylemleri etkisiz kılınarak, MHP’deki kararsız kesimin hassasiyeti giderilecek. 

Hakkı KURBAN

AK Parti ile MHP’nin, “Anayasa değişikliği” mutabakatı, yakın işbirliğini de beraberinde getirdi. Başbakan Binali Yıldırım’ın, “MHP ile ortak etkinliğe varız” mesajının yanı sıra, “Evet Kampanyası” sürecinde kopukluk yaşanmaması ve çıkabilecek pürüzlerin anında giderilmek için de özel formül işletilecek. Tıpkı, 18 maddelik paket hazırlanırken olduğu gibi, kampanya süreci için de görevlendirilen birer parti yöneticisi, karşılıklı irtibat halinde olarak “söylem birliği”ni güçlendirecek. 

ORTAK MESAJ VERİLECEK 

Anayasa değişikliği paketi hazırlanırken, AK Parti’den Genel Sekreter Abdülhamit Gül, MHP’den Mehmet Parsak süreci işleten isimler olmuştu. Kampanya döneminin başlamasıyla birlikte liderlerin görevlendirdiği isimler de mesaiye başlayacak. İki partinin de 'Evet' için sahada olacağı süreçte farklı sloganlar, ideolojik hassasiyetler kampanyalara yansısa da, verilen mesajlar aynı yönde olacak. 

ÜLKÜCÜLERLE YAKIN TEMAS 

Başbakan Yıldırım’ın dile getirdiği “ortak etkinlik” ise genel olarak sahaya yansımayacak, belli dönemlerde ortak mesaj amaçlı devreye girecek. AK Parti’nin bazı etkinliklerine, Ülkücü Hareket’in tanınmış bazı isimlerinin de davet edilmesi planlanıyor. Atılacak adımlar için AK Partili yöneticiler iki hassasiyete dikkat çekiyor: Başta CHP olmak üzere “Hayır”cı kesimin kafa karışıklığı yaratan söylemlerini etkisiz kılarak, MHP’deki kararsız kesimin hassasiyetlerini gidermek. İki parti arasında kampanya sürecinde ortaya çıkabilecek farklı söylemlerin önüne geçmek. AK Parti’nin, 25 Şubat’ta Ankara Arena’da gerçekleştireceği gövde gösterisiyle resmen başlayacak. Kampanya döneminin kodları yapılan toplantılarla şekillendirildi. 

ÖTEKİLEŞTİRME OLMAYACAK 

Teşkilat mensupları, şu hassasiyetlerle sahada olacak. Halkla yakın temasta, ‘bölgeye göre söylem’ belirlenecek. Bunun için hazırlanan materyaller teşkilatlara ulaştırılıyor. Karşılıklı polemiklere girilmeyecek, anayasa değişikliğinin en doğru şekliyle anlatılmasına çalışılacak. ‘Hayır’cılar ötekileştirilmeyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım da, toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelecek. 

18-20 YAŞA ÖZEL SÖYLEM 

Terörle mücadele ve ekonomiye yönelik mesajlar öne çıkacak. Hazırlanan ekonomik paketler de halka anlatılacak. 18-20 yaş grubu gençler için özel söylem belirlenecek. 

Yeni Türkiye için Evet

Kampanya süresince Türk bayrakları ön planda olacak. Sloganlarda “Kararımız Evet”, “Yeni Türkiye İçin Evet”, “Güçlü Türkiye İçin Evet” söylemi ön plana çıkacak.