Evde 197 bin dolar ile iki drone ele geçirildi 

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Reina saldırganına yönelik operasyon hakkında bilgi verdi, “Terörist suçunu kabul etmiştir” dedi. 

Maşaripov, Fatih’teki 29 Mayıs Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde saat 15.30’da sağlık kontrolünden geçirildi. Yaklaşık 250 polis hastaneye giden tüm yolları barikatlarla yaya ve araç trafiğine kapattı. Saldırgan sağlık kontrolünden çıkartılırken, polis memurları kalkanlarını kaldırarak teröristin görüntüsünün çekilmesini engelledi. 

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile birlikte Masharipov’un yakalanmasıyla ilgili açıklamala yaptı. 

TERÖRİST SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Vali Vasip Şahin “Teröristle birlikte 197 bin ABD Doları, iki adet tabanca ve şarjörü, 2 drone, bu tabancılardan biri havalı tabancı, iki adet sim kart ve pek çok materyal ele geçirilmiştir. Terörist suçunu kabul etmiştir. Aynı zamanda yapılan incelemeyle parmak izi de uyuşmuştur” dedi.  Yaklaşık 152 adrese operasyon düzenlendiğini söyleyen İstanbul Valisi Vasip Şahin, “168 yabancı da terörist olma şüphesine binaen ilgili mercilere teslim edildi. Yanındakilerin son üç gün içerisinde oraya geldiği değerlendiriliyor. Eşinden alınan bilgiler bu operasyonda yararlanan bilgiler olmuştur. Bulundukları evde herhangi bir silah ele geçirilmedi” diye konuştu. 

Çalışkan’dan ‘sağ yakalayın’ talimatı 

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın bizzat yönettiği ve ‘sağ yakalayın’ talimatı verdiği operasyon ders niteliğinde bir başarıyla sonuçlandı. 

Bizzat yönetti!

Abdulkadir Masharipov’un Esenyurt’taki hücre evlerinden birinde olduğunun belirlenmesi üzerine operasyonu İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan yönetmeye başladı. Mustafa Çalışkan, saldırganın tüm bağlantılarının deşifre edilmesi için sağ yakalanması talimatını verdi. 

Büyük başarı

5 ayrı hücre evine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ün tecrübeli operasyon timleri girdi. Teröristin sağ yakalanmasını büyük başarı olarak değerlendiren uzmanlar, bu şekilde olayın arkasında kim ya da kimlerin olduğunun belirlenmesinin mümkün olabileceğine dikkat çektiler.

İşte terörist Masharipov’un binadan çıkış anı

Iraklı şüpheli polislerin arasında bir otomobile bindirilirken, sokağın bir başka bölümünde Reina saldırganı polislerin arasında bir başka otomobile bindiriliyordu. Aralarında çelik yelek giyenlerin de olduğu operasyon timleri Reina saldırganı Abdülgadir Masharipov’u başını yere eğerek otomobile bindirdi. Türkiye’de başlayıp dünyanın gündemine oturan operasyona yakından tanık olan mahalledeki bazı kişiler de bu anları cep telefonlarına kaydediyordu. 

Gıda stoKu yapmışlar

Televizyonun bulunmadığı evde, koli koli istiflenmiş yumurtalar ve sıvı yağ tenekeleri ilk dikkat çeken detaylar. Yapılan incelemede neredeyse 1 ay önce yapılan alışverişin ayrıntılı fişi, eve toplu gıda alımının yapıldığını, sık sık dışarı 

çıkılmadığını gösteriyor.

‘Sen çok delisin Dina’ yazılı not! 

Reina saldırganı terörist Abdulkadir Masharipov’un yakalandığı ev basın mensuplarına açıldı. Çok sayıda yerli ve yabancı gazeteci polisin izniyle o eve girdi. Operasyon sırasında polisin evde bularak el koyduğu 197 bin ABD Doları dışında, “Sen çok delisin” ve “Seni Seviyorum Dina” yazılı bir not evdeki dikkat çeken ayrıntılardan.

Önemli bir gelişme

Başbakan Yıldırım, operasyon bilgilerinin zamanla açıklanacağını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ortaköy’de bir gece kulübüne saldırı düzenleyen teröristin yakalanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Zamanla gelişmeler hakkında bilgiler ilgili arkadaşlar tarafından kamuoyuna verilecek. Önemli olan yapılan bu alçak saldırının failinin yakalanmış olmasıdır, bunun arkasındaki iradenin, güçlerin, her kimse ortaya çıkarılmasıdır. Bu bizim için önemli bir gelişmedir” ifadelerini kullandı. 

Vahşi katile acıdılar! 

Masharipov’un yakalanmasının ardından sosyal medyada yapılan yorumlar yine pes dedirtti. Yakalandığı sırada çıkan arbedede yaralanan gözü dönmüş cani için başta PKK yandaşları ve FETÖ’cüler hemen insan hakları savunucusu kesildi. “İşkence bir insanlık suçudur” diye tweet atanlar yine Türkiye’yi karalamaya çalıştı. İşte o tweetlerden bazıları:  

ARBEDEDE YAŞANANLARA ‘İŞKENCE’ DEDİLER 

- IŞİD militanının yakalanması çok önemli. Lakin kim olursa olsun işkence insanlık suçudur. Barolar Birliği Başkanı foto ile bunu tebrik edemez. 

- İlhan Tanır: “Dünyanın hiçbir yerinde şüpheli olan kişi bu şekilde ayak altına alınmaz. Ki bu şüpheliyi koruduğu iddia edilen kişi. Kelepçele götür.”  

- Levent Gültekin: İşkence kaba kuvvet sadece bize değil düşmanımıza yapıldığında da karşı olmamız insanlık göstergemizdir.

- Sadi Celil Cengiz: İşkence bir insanlık suçudur. 

- Baran Tuncel: Reina’da 39 insanı katleden Uygur Türk’ü Abdülkadir Masharipov yakalanmış. Peki servis edilen fotoğraflar ne? Sorsan ‘hukuk devleti’. 

250 polisle sağlık kontrolü