Eski ortaklar birbirine girdi... İYİ Parti'den CHP'ye: Yan yana olduğumuz sürece kaybederiz

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, yerel seçimlere kendi adayları ile girme kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. 14 ve 28 Mayıs seçimlerindeki ortakları olan CHP'ye yüklenen Aydemir, CHP ile ittifak yapılması halinde yerel seçimlerin de kaybedileceğini vurguladı. Birol Aydemir, ''Bu ittifakla Ankara, İstanbul'u bile kazanacağımızı düşünmüyorum'' ifadelerini kullandı.

Sezer Doğru

14 ve 28 Mayıs seçimlerini kaybeden koalisyon kanadında yerel seçim krizi büyümeye devam ediyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in önümüzdeki yerel seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla gireceklerini duyurması üzerine bir açıklama da İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir'den geldi.

CHP VARSA KAZANMAK YOK

Özel bir kanala konuk olan Birol Aydemir, CHP ile kurulacak bir ittifak sonucunda Ankara ve İstanbul'un kaybedileceğinin altını çizdi. Aydemir, "Bu ittifakla Ankara, İstanbul'u bile kazanacağımızı düşünmüyorum" diye konuştu.

CHP ile ittifak yaptıkları sürece girilecek bütün seçimleri kaybedeceklerine dikkat çeken Birol Aydemir, "14 Mayıs'ta 28 Mayıs'ta madem bu ittifak çok iyi işliyordu neden kaybettik biz? Merkez yönetimi kaybettik, asıl seçim gitti." açıklamasında bulundu.