'Eşinizi dostunuzu alın sandığa gidin'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya mitinginde 24 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yaparak, “Sandığın telafisi olmaz, eşinizi dostunuzu alıp sandığa gidin” dedi. 

1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran’a sekiz gün kala Antalya’da Seyhan Bulvarı’nı dolduran vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Fransa Devlet Başkanı Macron’la görüştüm, seçim konusu hatırlattım. ‘Vatandaşlarımızın demokratik haklarını kullanmalarına yardımcı olun’ dedim.Yurt dışındaki vatandaşlarımıza sesleniyorum. Vakit, Türkiye vaktidir. Her şeyin telafisi olabilir ama sandığın telafisi olmaz. 24 Haziran’da Türkiye ile beraber 60 ülkede hep birlikte bayram yapacağımıza inanıyorum. Yurt dışında rekor bir katılımla tüm dünyaya demokrasi dersi vermelerini bekliyorum.” 

İNCE’YE KÖPRÜ CEVABI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP adayı Muharrem İnce’nin köprü ücretleriyle ilgili eleştirilerine de şöyle cevap verdi: “Çıkmış, ‘Demirel ve Özal’ın yaptıkları bayramda bedava Erdoğan’ın yaptığı ücretli’ diyor. Biz deveye hendek atlatıyoruz hendek. Sizin yaptığınız böyle bir şey var mı ya. Siz bunları yapamazsınız. Biz devlete ait olanları ücretsiz yapmışız ama kamu özel olana da kalkmışız sembolik bir şey. Tüm köprüleri ücretsiz yapabiliriz. Bizi bunlarla ürkütemezsin."

Varlıklı turistler kurvaziyerle gelir 

 Bay Muharrem, ben yaptıklarımla konuşuyorum. Sen ne ile konuşuyorsun, onu söyle? Dördüncü köprüyü nereye yapacaksınız? Bir hazırlık yok. Onlar istedikleri kadar yaptırmayız desinler, biz yapacağız. Kurvaziyer limanı yapmazsak varlıklı turisti paraşütle, belediye otobüsüyle mi getireceğiz. Bu CHP zihniyeti Kanal İstanbul’da da ‘yaptırmayız’ diyor. Kim, Bay Muharrem. Ya Bay Muharrem, sen kimsin de yaptırmıyorsun? Biz Allah’ın izniyle, benim milletim 24 Haziran’da bu evladına ‘yürü’ dediği zaman, Kanal İstanbul’u nasıl yaptıracağız göreceksin. 

Terör örgütü üyesi oldukları tescilli 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suruç’ta AK Partililere yönelik saldırının failleriyle ilgili son bulguları açıkladı. 

Bölücü terör örgütü mensupları Suruç’ta dostlarımıza saldırdılar. Hayatını kaybeden kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bölücü terör örgütü hangi boyaya boyanırsa boyansın gerçek yüzünü bir şekilde belli ediyor. Bunlar kandan beslenen birer vampirdir. Suruç’taki hain saldırıda karşı taraftakilerin PKK üyesi olduğu tescilli. CHP’nin terörle mücadeleyle ilgili en ufak bir açıklamasını duydunuz mu? CHP’nin oylarının HDP’ye savrulduğunu, aktığını ve oralara doğru bir destek verilmesi için çalışmalar yapıldığını, bunların hepsini takip ediyoruz, öğreniyoruz. Bize inanan kardeşlerim, inanıyorum ki PKK’dan ve destekledikleri partiden daha fazla çalışarak açık ara önde çıkacağız. Yeri gelir Gabar’a Tendürek’e Kandil’e Sincar’a gireriz. 

32 milyar dolar turizm geliri 

Antalya Havalimanı’nı büyüterek yıllık 35 milyon kapasitesine ulaştırdık. Biz iktidara geldiğimizde, bu rakam 11 milyondu. Artık Antalya bir dünya devi olma yolunda.2017’de Antalya’ya gelen turist sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 57’lik artış gösterdi. Nereye çıktı? 10,5 milyona çıktı. Bir sıkıntı yaşadık ama bu yıl turist hedefimiz 14 milyon. Bak nereden nereye geldik? Ülkemiz genelinde ise bu sene 40 milyon turist bekliyoruz. 32 milyar dolar turizm geliri bekliyoruz, şu anda hızla bu hedeflere ilerliyoruz.

Antalya’ya hızlı tren 

 Maliyeti 4,5 katrilyon olan Antalya, Alanya ve Gazipaşa yolunda çalışmalar devam ediyor. Antalya-Alanya otoyolunun uzunluğu 155 kilometre. Ön proje çalışmaları bitti, yakında başlıyoruz. Antalya’yı hızlı tren projeleriyle tüm Türkiye ile kucaklaştıracağız. Biz projelerle konuşuyoruz, yaptıklarımızla konuşuyoruz. Şimdi Batı Antalya Havalimanı’nı yapmak için kolları sıvadık. İnşallah 2022 yılına kadar tamamlamayı hedefliyoruz.

Kim kimin apoletini sökecek göreceğiz 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2. Ordu Komutanı Temel için “Apoletlerini sökeceğim” diyen CHP adayı İnce’ye böyle seslendi. 

 Selo’yu ziyarete kim gitti, Bay Muharrem. Bay Muharrem, siz el ele İstanbul’dan Ankara’ya da yürürsünüz. Bugüne kadar CHP’nin terörle mücadeleyle ilgili tek bir açıklamasını duydunuz mu? Yeri gelir Kandil’e gireriz, Sincar’a gireriz. Bay Kemal, Bay Muharrem isteseniz de istemeseniz de nerede bizim için bir tehdit varsa Mehmet’imizle oraya gireceğiz. Afrin komutanına ‘apoletini sökeceğim’ diyor. Sen kimsin? O apoleti sen mi taktın? Benim milletim o kahramanına sahip çıkacaktır. Anayasanın amir hükmüne göre, ben başkomutanım. 24 Haziran’da kim kimin apoletini sökecek. Gelin bunun hesabını soralım. 24 Haziran arkalarındaki kiralık katillere güvenenlerin tarihe gömüldüğü bir dönüm noktası olacak.” 

Mirziyoyev’le bayramlaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’le bayramlaştı. Görüşmede iki lider, Türkiye-Özbekistan ilişkilerini daha da geliştirme konusundaki kararlılıklarını teyit etti. Erdoğan ve Mirziyoyev, Ramazan Bayramı’nın başta İslam dünyası olmak üzere tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi. Mirziyoyev’in 24 Haziran seçimleri dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başarı dileklerini de ilettiği kaydedildi.

Macron’la Suriye teması 

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron telefonda görüştüler. İki lider, Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerinin geliştirilmesine ve mevcut diyalogun sürdürülmesinin önem taşıdığını vurguladılar. Suriye’deki son gelişmeler, terörle mücadele ve mültecilerin ele alındığı görüşmede, bölgesel sorunlarla ilgili işbirliğinin önemine de işaret edildi. Erdoğan ve Macron, yakın temas içinde olma kararlılıklarını teyit ettiler.

İstanbul trafiğine miting düzenlemesi

AK Parti’nin bugün Yenikapı’da düzenleyeceği Büyük İstanbul Mitingi nedeniyle kentte bazı yollar trafiğe kapatılacak. İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, AK Parti’nin bugün saat 17.00’da Yenikapı Miting Alanında başlayacak ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı Büyük İstanbul Mitingi sebebiyle bugün 09.30’dan etkinlik bitimine kadar trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergâhlar belirlendi.

Atatürk Bulvarı yönünden Unkapanı Köprüsü’den Sirkeci’ye katılım, gerekirse Taksim istikametinden Unkapanı Köprü’den Sirkeci’ye katılım, Balat Sahil Abdul Ezel Paşa Caddesi’nden Unkapanı Köprü altından Sirkeci istikameti, Ragıp Gümüş Pala Caddesi, Cemil Birsel Caddesi’nden Sirkeci istikameti, Reşadiye Caddesi, Hamidiye kavşaktan Sirkeci Meydan istikameti, Sirkeci Meydan Sahil Kennedy Caddesi, Sarayburnu Çatladıkapı, Kumkapı, Yenikapı, Yedikule Demirhane Caddesi’nden Zeytinburnu Ek Hizmet Binası Sahil Kuzeye katılım arasına çıkan tüm cadde ve sokaklar araç trafiğine kapatılacak.